Šport > Nogomet
13 ogledov

Koprčani neodločeno z Nafto

PrimorjeNogomet - Main Žurnal24 main
Končane so prve štiri tekme 9. kola Prve Lige Telekom v nogometu. Vodilni Koprčani so z Nafto le remizirali, Primorje in Hit Gorica dosegla novi zmagi. Domžale nadigrale Dravo.

V večernem terminu so Domžale visoko s 4 : 0 premagale ptujsko Dravo, ki nikakor ne more iz krize. Pri državnih prvakih se je najbolj izkazal Dario Zahora, ki je prispeval tri gole. Hrvat je doslej v prvenstvu zabil sedem golov in je najboljši strelec tekmovaja. Vodstvo slovenskega prvaka bo ves izkupiček od vstopnic za tekmo namenilo Nogometnemu klubu Železniki, ki so ga prizadele nedavne katastrofalne poplave.

Vodilni Koprčani so na domači Bonifiki že v osmi minuti dosegli gol. Lendavskega vratarja je že v drugem poskusu premagal Vito Plut, Koprčani pa so tudi v nadaljevanju prevbladovali na igrišču. Da se je precej nižje uvrščeni Nafti le uspelo izvleči z neodločenim rezultatom, je z nenavadnim zadetkom poskrbel Mate Eterović. Na začetku drugega polčasa je domači igralec Aleš Mejač žogo poskušal izbiti iz igrišča, ta pa je zatem zadela Eterovića, spremenila smer in se odbila v gol.

Ajdovci so lažje, kot so pričakovali, dosegli nove tri točke, vendar pa nogometna predstava v Ajdovščini maloštevilnih gledalcev ni navdušila. Prvi gol so Ajdovci zadeli z 11-metrovko, v drugem delu pa so znova zatresli ljubljansko mrežo in le še potrdili novo zmago. Goričanom je doma uspelo prekiniti niz porazov: z golom nekdanjega reprezentanta Milana Osterca so premagali Livar, ki ostaja na repu lestvice.

Edini nedeljski dvoboj bo odigran v Ljudskem vrtu, kamor prihajajo tretjeuvrščeni Celjani.

Prva Liga Telekom, 9. kolo:

Domžale : Drava 4 : 0 (2 : 0)
Žeželj (27), Zahora (44, 54, 62)

Primorje : Interblock 2 : 0 (1 : 0)
Budnerla (26/11-m, 63)
RK: Pregelj (29/Interblock)

Livar : Hit Gorica 0 : 1 (0 : 1)
Osterc (10)

Koper : Nafta 1 : 1 (1 : 0)
Plut (8); Eterović (50)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.