Šport > Nogomet
7 ogledov

Koprčani proti Mariboru ne bi podaljška

Luka Koper Žurnal24 main
Maribor in Koper bosta v petek igrala superpokal in začela novo sezono. Štajerci gredo na pokal, Koprčani pa bi raje varčevali moči (ne želijo si podaljškov) za tekmo kvalifikacij z Dinamom za Ligo prvakov.
Naša želja in morda tudi želja Maribora je predvsem, da bi se izognili podaljškom, saj bi s tem še bolj utrudili igralce.
Nedžad Okčić

Konec tedna se bo v Mariboru začela nova slovenska klubska sezona. Ljudski vrt bo ob 21. uri prizorišče superpokala, v katerem se bosta pomerila domači pokalni prvak Maribor in aktualni državni prvaki iz Kopra. Mariborčani branijo lanski naslov, ki so ga osvojili v dvoboju z Interblockom. Direktor združenja prvoligašev Dimitrij Hlastec je na novinarski konferenci med drugim povedal, da je bil nagradni sklad v vrednosti 17.000 evrov kluboma za uvrstitev v superpokal že izplačan, in sicer v obliki brezplačnih priprav za oba kluba v Športnem centru Pohorje ter Termah 3000. "Verjamem, da sta kluba dobro izkoristila nagrado ter se dobra pripravila na novo sezono, v kateri bosta skušala kar najbolje zastopati Slovenijo tudi v evropskih tekmovanjih."

Agim Ibraimi Armin Ba%C4%8Dinovi%C4%87  Bacinovic Ba%C4%8Dinovi%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

O tem, zakaj so za superpokalno tekmo izbrali Maribor, je vodja tekmovanj v združenju prvoligašev Andrej Zalar pojasnil, da predvsem zato, ker bodo Koprčani vse do prvega oktobra brez lastnega stadiona in bodo tekme igrali v Novi Gorici. Sicer pa se igra ena sama tekma, v primeru neodločenega izida bosta ekipi igrali podaljšek, na koncu pa lahko o zmagovalcu odločajo tudi enajstmetrovke, je še pojasnil Zalar. Prav slednjega si še najmanj želijo v obeh ekipah, ki sta sredi priprav na začetek evropske sezone. Zlasti Koprčane čaka težko delo v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti zagrebškemu Dinamu, zato je trener Nedžad Okčić že namignil na morebitne kalkulacije. Dejal je sicer, da si vsekakor želijo osvojiti lovoriko, glede na potek tekme in rezultat pa se bo sproti odločal o tem, ali bo morda poskušal nekatere ključne igralce odpočiti.

Na drugi strani je zelo kakovosten tekmec, ki je pred novo sezono malo spremenil svoje vrste, tako da se dobro poznamo in pričakujem zelo zanimivo tekmo.
Darko Milanič
"Zagotovo bi bila tekma z Dinamom za vsak klub pomembnejša tekma kot superpokal. Naša želja in morda tudi želja Maribora je predvsem, da bi se izognili podaljškom, saj bi s tem še bolj utrudili igralce, a o pravilih odloča združenje," je dejal Okčić. Mariborski strateg Darko Milanič je kolega s koprske klopi takoj demantiral, češ da bodo sami naredili vse, da prvo lovoriko v novi sezoni prinesejo v svoje vitrine. "Na drugi strani je zelo kakovosten tekmec, ki je pred novo sezono malo spremenil svoje vrste, tako da se dobro poznamo in pričakujem zelo zanimivo tekmo," je dejal Milanič, ki pravi, da je mariborska ekipa trenutno v zelo dobrem stanju. O morebitnih koprskih špekulacijah je trener pokalnih prvakov dejal, da je to njihova stvar. "Če bo treba igrati še 30 dodatnih minut, bomo pač odigrali še te," je dejal Milanič, ki na treningih od torka pričakuje tudi reprezentanta njegovega kluba Elvedina Džiniča, ali bo v kadru že za petkovo tekmo, pa bodo videli na treningih ta teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.