Šport > Nogomet
3 ogledov

Koprčani so se z zmago dvignili z dna

Koprčani so v Ljubljani prišli do prvih treh točk. Žurnal24 main
Na zadnji tekmi 3. kola PrveLige Telekom so nogometaši Kopra dosegli prvo zmago: z 2:1 so v gosteh premagali Interblock. Vodilna moštva v ligi ostajajo Celje, Nafta in Maribor.
 

PrvaLiga Telekom, 3. kolo

HiT Gorica : Rudar 0:2
Nafta : Primorje 1:0
Celje : Domžale 0:0
Maribor : Drava 1:1
Interblock : Koper 1:2

Nogometaši Interblocka so nadaljevali s slabimi predstavami v prvi slovenski ligi. To pot jim je mero vzel Koper , ki v prvih dveh tekmah ni osvojil niti točke. A po uvodnih desetih minutah ni kazalo, da se bo srečanje razpletlo v korist gostov, saj so domači bolje odprli tekmo, imeli tudi lepe priložnosti. A so v nadaljevanju na igrišču zagospodarili rumeni, plod njihovega dela pa je bil vodilni zadetek najboljšega igralca tekme Amusana , ki je ušel domači obrambi in rutinirano zatresel mrežo gostiteljev. V drugem polčasu so domači vendarle zaigrali nekoliko bolje. Po predložku Jukana z desne strani je Dario Zahora z glavo s petih metrov izid izenačil. Mnogi so takrat najbrž pomislili, da bodo domači v tem ritmu nadaljevali, a je spet eksplodiral hitri in spretni Amusan, ki je ušel Elsnerju, potem pa nesebično podal Šečiću , ki mu s petih metrov ni bilo težko zatresti prazne mreže. V zadnjih minutah so gostitelji še poskušali priti do izenačenja, a je gostujoča obramba z borbeno igro uspela zadržati minimalno prednost in priti do pomembnih treh točk.


Naftaši so izkoristili remija vodilnih in ju dohiteli. © SPS

 
V soboto so bile na sporedu tri tekme v PrviLigi Telekom. Končan je obračun med  Nafto in Primorjem . Edini zadetek za varovance Damirja Roba je prispeval Aleš Čeh v 14. minuti. Zadetek se je izkazal za odločilni dogodek tekme, saj kasneje golov ni bilo več. Pri akciji za odločilni gol je nekdanji član Primorja Tim Lo Duca z leve strani podal v sredino, spretni Čeh pa je z 12 metrov z levo nogo zadel desni kot Nenezičevih vrat. Tudi v nadaljevanju so bili naftaši boljši. Na koncu pa sta imeli moštvi še vsako po eno priložnost: Nace Kosmač je za Primorje zadel prečko, Eldin Adilović pa je po premočni podaji Lo Duce zgrešil prazna vrata.

Na dvoboju Celja in Domžal okrog 2.000 gledalcev ni videlo zadetka, kar je bila logična posledica prikazane igre obeh moštev. Slednji si namreč na celi tekmi nista priigrali niti ene resne priložnosti, a na koncu sta bili obe zadovoljni z delitvijo plena, ki ju je zadržal pri vrhu lestvice. na srečanju je bilo sicer precej poskusov od daleč. Slaviša Dvorančič , Darijo Biščan in Dejan Kelhar so bili v ospredju pri domačih, pri Domžalčanih pa sta bila v ospredju Mitja Zatkovič in Džengis Čavuševič .

Mariborčane je rešil Zoran Pavlovič. © SPS

 
Kot zadnja sobotna se je začela tekma med  Mariborom in Dravo . Povedli so gostje z zadetkom Marka Drevenška v 41. minuti. Ptujčan je natančno meril s prostega strela s 30 metrov in premagal Marka Pridigarja . Že prej je sicer Marcos Tavares dosegel zadetek za domače, a je bil pri tem Nilton v prepovedanem položaju. V drugem polčasu so imeli nekaj več pobude domačini, a svojih napadov niso znali izkoristiti. Napadalci so bili premalo odločni in šele gol Zorana Pavloviča , ki je devet minut pred koncem srečanja je za vijoličaste izenačil z okrog 20 metrov,  jim je dal upanje, da bi lahko vse tri točke ostale doma. Toda Mariborčani so tudi v zadnjih minutah igrali preveč brezglavo, niso si pripravili nobene priložnosti več, tako da se je tekma končala s pravično delitvijo točk. Srečanje med Interblockom in Koprom bo v ponedeljek.


Goričane so presenetili knapi. © SPS

 
Že v petek sta se pod žarometi v Novi Gorici pomerila domači HIT in velenjski Rudar . Rudarji so v Novo Gorico odšli po prve točke v letošnjem prvenstvu in jih tudi dobili. Po prvem polčasu so Velenjčani povedli z 2:0. Pred približno 700 gledalci sta v polno zadela Damjan Trifkovič in Edin Junzović . Trifkovič se je v 30. minuti sam znašel pred domačim vratarjem Vasjo Simčičem in ga premagal, Junzović pa je v 44. minuti za vodstvo z 2:0 zadel iz bližine, ob tem pa so Velenjčani zastreljali še enajstmetrovko. Svoje priložnosti so imeli tudi domači. V tretji minuti je Etien Velikonja odvzel žogo Almirju Sulejmanoviču , a zatem z roba kazenskega prostora meril previsoko. Sledili sta priložnosti Demirovića. Najprej mu je veselje preprečil velenjski vratar, po podaji Osterca pa je iz zelo ugodnega položaja z desetih metrov zgrešil cilj. Za modro-bele sta pretila še Simon Živec in Mladen Kovačevič , a so se Velenjčani na koncu zasluženo veselili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.