Šport > Nogomet
8 ogledov

Koren: "Držimo skupaj in gremo na EP!"

Koren se je trudil na sredini igrišča, a igra dolgo časa ni stekla. (Foto: Reute Žurnal24 main
Slovenski nogometaši so si s porazom proti Severni Irski (0:1) v petek priigrali slabo popotnico pred odhodom v Beograd. "Žoga nikakor ni hotela v gol," pravi kapetan Robert Koren.
Niso nam pustili prostora, da razvijemo našo igro v globino. V nadaljevanju smo pritisnili na plin in si pripravili nekaj priložnosti iz katerih bi lahko, oziroma bi morali zadeti. Žoga na žalost ni hotela v mrežo.
Robert Koren

Poraz, ki ga nihče ni pričakoval. Še najmanj verjetno slovenski reprezentanti, saj na uradnih tekmah v postavi, ki se je tako fantastično uvrstila na svetovno prvenstvo, v trdnjavi, imenovani Ljudski vrt, niso poznali drugega kot zmage in občasnega remija. Med najbolj razočaranimi je bil Andraž Kirm, ki se je po prihodu iz slačilnic ustavil šele pri avtobusu, kapetan Robert Koren pa je povedal:

"Poraz seveda ni dober začetek kvalifikacij. Ni to, kar smo si želeli. Na tekmece smo se dobro pripravili in želeli smo si narediti vse, da bi osvojili tri točke. V prvem polčasu nam igra ni stekla tako, kot smo si želeli, a vseeno je potrebno dati nekaj kredita nasprotniku, ki se je na nas dobro pripravil. Niso nam pustili prostora, da razvijemo našo igro v globino. V nadaljevanju smo pritisnili na plin in si pripravili nekaj priložnosti iz katerih bi lahko, oziroma bi morali zadeti. Žoga na žalost ni hotela v mrežo, gostje so izkoristili svojo priložnost in zadeli," je za Žurnal24 dejal kapetan slovenske reprezentance.
GALERIJA Z MARIBORSKE TEKME NA VAS ČAKA TUKAJ.

Če bomo nadaljevali v tem ritmu, da bomo držali skupaj, nam lahko uspe tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo.
Robert Koren

V mnogočem je tekma spominjala na zadnjo medsebojno v Mariboru, ko so se varovanci Matjaža Keka prav tako dolgo časa mučili, odrešitev pa je prišla šele v 80. minutah. "O Severni Irski ni nobene skrivnosti. Čakajo na eno priložnost in tako kot v Belfastu jim je to uspelo tudi tokrat. Strniti moramo vrste, dvigniti glave, saj je v torek že nova tekma. Storili bomo vse, da popravimo ta začetek," se je proti tekmi s Srbijo že ozrl Koren. "Smo razočarani ampak vseeno bi se v imenu vseh igralcev zahvalil tej čudoviti publiki, ki nam je danes stala ob strani od prve do zadnje minute. Če bomo nadaljevali v tem ritmu, da bomo držali skupaj, nam lahko uspe tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo," je še pristavil.

Z vezistom nasprotne ekipe in nekdanjim soigralcem Chrisom Bruntom je Koren pred tekmo stavil za večerjo. Ko smo že mislili, da se bo zrezka in pomfrita veselil slovenski kapetan, se bo zdaj kot kaže mastil Severni Irec: "Seveda mu bom plačal večerjo. Stava drži, tako da …" je še dejal Koren, za katerega pa je to verjetno zdaj zadnja skrb na svetu ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.