Šport > Nogomet
15 ogledov

Koren: "Ni spora, ne bo bojkota"

1/14
Žurnal24 main
Slovenska nogometna pravljica se ne končuje, kot danes piše nekaj slovenskih medijev. Robert Koren je zavrnil namigovanja, da so igralci v sporu z NZS in bodo bojkotirali sredino tekmo.

"V zakulisju slovenske nogometne reprezentance dobesedno vre, trdijo naši viri, zato je tudi sredina prijateljska tekma s Katarjem, na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, pod velikim vprašajem. Igralci naj bi predsedniku Nogometne zveze Slovenije Ivanu Simiču zagrozili celo z bojkotom, ker se ne strinjajo z višino nagrad in premij za reprezentante, ki jih je na zadnji seji sprejel izvršni odbor NZS," na pozareport.si piše Bojan Požar. Nič od tega ni res. Na ponedeljkovi novinarski konferenci na Ptuju je kapetan reprezentance Robert Koren zavrnil trditve, da bi bili igralci v sporu z NZS ali da bi razmišljali o bojkotu omenjene tekme, obenem pa priznal, da določeni nesporazumi glede višine nagrad še obstajajo. Toda to naj bi po pogovorih s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Ivanom Simičem tudi rešili.

Do nastale situacije na relaciji s predsednikom je prišlo zaradi nespoštovanja že sklenjenih dogovorov. Igralci ne bomo dovolili, da nas kdorkoli poskuša razdružiti z navijači in vso Slovenijo.
Robert Koren

"Uvrstili smo se na SP 2010 v Južnoafriško republiko, kar je eden največjih uspehov slovenskega nogometa," je napisano izjavo, ki so jo skupaj napisali vsi reprezentanti, začel prebirati Koren (na fotografiji zgoraj). "Z velikim veseljem smo se spet zbrali. Zato so neresnične vesti v določenih medijih v zvezi z bojkotom katere koli tekme državne reprezentance do nas žaljive in ponižujoče. V preteklosti smo namreč pokazali, kaj nam pomeni igranje v dresu z državnim grbom. Do nastale situacije na relaciji s predsednikom je prišlo zaradi nespoštovanja že sklenjenih dogovorov. Igralci ne bomo dovolili, da nas kdorkoli poskuša razdružiti z navijači in vso Slovenijo. S tem smo tako končali to temo. Zdaj se bomo posvetili pripravam na tekmo s Katarjem, ki je uvod v priprave na SP 2010," je zaključil slovenski kapetan.

Sicer pa igralcem po sklepih seje IO NZS z 18. februarja za uvrstitev na SP 2010 pripada 2,85 milijona evrov, kar je 50 odstotkov nagrade, ki jo je NZS dobila za preboj na mundial.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.