Šport > Nogomet
11 ogledov

Koren: Pozitivno prenesti naprej

Robert Koren proti Belorusiji. Žurnal24 main
Robert Koren se je proti Belorusiji znašel na nove igralnem položaju. V igri reprezentance vidi veliko rezerv. Veseli pa ga nabiranje točk.

Po zmagah proti Luksemburgu in Belorusiji se v našem reprezentančnem taboru lažje diha. Pritisk na igralce in selektorja je manjši, novih šest točk pa pomeni dodatno vzpodbudo za naprej. "Ko smo se zbrali, smo rekli, da želimo zmagati na obeh tekmah. Igra nam v Luksemburgu ni stekla, kot smo želeli, vendar smo na koncu zmagali s 3:0 in bili zadovoljni z rezultatom," se je na prvi del zadnje reprezentančne misije spomnil Robert Koren in prešel na aktualnejšo temo. "Proti Belorusiji smo prikazali nekoliko boljšo igro, vendar moramo na tem še delati in se v prhodnosti nadejati koraku naprej na tem področju. Najbolj pomembno je, da osvajamo točke. S šestimi iz teh dveh tekem smo zelo zadovoljni." Vezistu angleškega West Broma je v sredo selektor Matjaž Kek namenil nov igralni položaj. Postavil ga je na mesto zadnjega veznega igralca. "Osebno s tem nimam težav, lahko igram na vseh položajih na sredini," pravi Korošec, ki je v reprezentanci igral že širom vezne vrste. "V klubu igramo v sistemu 4-4-2. Igram centralnega veznega in imam veliko obrambnih nalog. Če mi bo selektor tudi v prihodnje namenil to vlogo, jo bom oddelal maksimalno in naredil vse, da pripomorem k uspehu ekipe."

Robert Koren © Saša Despot

 
Izgubljene kvalifikacije in perspektiva
Slovenija ja z dvema zmagama skočila na četrto mesto, kar se izpostavlja tudi kot končni cilj teh kvalifikacij. "Te kvalifikacije so za nas izgubljene, smo pa s tema dvema tekmama dobili pozitvino atmosfero v ekipo," je glavno pridobitev izpostavil Koren. "Imamo novo reprezentanco, veliko je mladih igrlacev. Naša naloga je, da se skušamo čim bolj uigrati in to prenesti v naslednji ciklus. Čez noč se ne da narediti veliko," pravi bivši nogometaš Dravograda, Celja in Lillestroma in za konec napoveduje: "V nadaljevanju pričakujemo boljše igre. Do konca želimo osvojiti še nekaj točk in doseči še kakšno zmago."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.