Šport > Nogomet
31 ogledov

Koren s tigri nadigral City, točke ostale doma

Koren Kolarov Manchester City Hull Premier League Anglija liga prvenstvo
1/9
EPA
Robert Koren je v 3. kolu angleške Premier League s Hull Cityjem zasenčil Manchester City, toda točke so kljub vsemu ostale doma pri sinje modrih (2:0). V nedeljo derbija Liverpool – Man. United in Arsenal – Tottenham.

Posledice prvega ligaškega poraza pri Cardiff Cityju so očitno pustile svoj pečat na nogometaših Manchester Cityja, ki so zelo nezbrano začeli domači obračun z novimi prvoligaši Hull Cityjem. Moštvo Roberta Korena je v prvih minutah tudi zadelo, a se izid ni spreminjal.

Koren je že v eni prvih akcij ušel branilcem sinje modrih in iskal Dannyja Grahama, pred vratarjem Joeom Hartom pa so še pravočasno razčistili njegovi soigralci. Toda to ni bilo vse – Sone Aluko se je nato sprehodil do gola Cityja in sam pred Hartom zgrešil cela vrata, Graham pa je tudi zatresel mrežo, a so sodniki zadetek upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Koren centimetre od prvega gola

City je medtem pretil le iz prekinitev, Korena pa so v 15. minuti le centimetri ločili od prvega gola po povratku v Premier League, a je nekdanji kapetan Slovenije po izbijanju obrambe Cityja z levico meril za las mimo Hartove vratnice.

Turobno vzdušje na stadionu Etihad je uspel vsaj malce predramiti Sergio Agüero, ki je lepo prodrl v kazenski prostor, nato pa s težkega položaja streljal v roke Alana McGregorja. Trikratni angleški prvaki so v prvih 45 minutah brez dvoma odigrali enega najslabših polčasov zadnjih let.

Negredo vstopil, zgrešil in zabil

Rezervist Álvaro Negredo je takoj po začetku drugega polčasa grdo zapravil izvrstno priložnost, ki mu jo je s predložkom pripravil David Silva. Nekdanji šolarček Real Madrida je ostal povsem sam pred vrati, kjer pa je z glavo meril za več metrov nenatančno.

Merilne naprave je Negredo vseeno naravnal nekaj minut kasneje, ko je kljub še naprej neprepričljivi igri Cityja najvišje skakal po izvrstni podaji Pabla Zabalete in iz neposredne bližine zadel za vodstvo. Hull je ob minimalnem vodstvu domačih do konca grozil z izenačenjem, toda do večjih priložnosti ni prišel, tako da je vse dvome s fantastičnim prostim strelom v zadnji minuti razrešil novi kapetan Yaya Touré.

Angleška liga, 3. kolo:

Manchester City : Hull City 2:0 (0:0)
Negredo (65), Touré (90)
Koren (Hull) je igral do 75. minute.

Cardiff City : Everton 0:0 (0:0)

Newcastle United : Fulham 1:0 (0:0)
Ben Arfa (86)
Vučkića (United) ni v ekipi.

Norwich City : Southampton 1:0 (0:0)
Redmond (68)

West Ham United : Stoke City 0:1 (0:0)
Pennant (82)

Crystal Palace : Sunderland 3:1 (1:0)
Gabbidon 9., Gayle 79./11-m, O'Keefe 90.; Fletcher 64.
RK: O'Shea (78/Sunderland)

Nedelja ob 14.30:
Liverpool – Manchester United
West Bromwich Albion – Swansea City

Ob 17.00:
Arsenal – Tottenham Hotspur

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.