Šport > Nogomet
13 ogledov

Koren stavil na zmago za večerjo

Koren je na reprezentančni zbor prišel prepričan v zmage. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Robert Koren je pred začetkom kvalifikacij za Euro 2012 optimist. "S pomočjo naših zvestih navijačev verjamemo v zmago." Lahko se zgodi, da jim na tekmi s Srbijo nasproti ne bo stal Branislav Ivanović.
Srbi brez Ivanovića?
Branislav Ivanović je vprašljiv za tekmo s Slovenijo. "Nekaj me je uščipnilo v hrbtu. Bolečina je zelo huda in ne morem niti trenirati. Naredil bom vse, da bi nastopil vsaj proti Sloveniji, proti Ferskim otokom zagotovo ne bom," je dejal branilec londoskega Chelseaja.

"Vse moramo narediti za to, da proti Severni Irski točke ostanejo doma, kar bo dobra popotnica za tekmo proti Srbiji," pred petkovo tekmo v Ljudskem vrtu razmišlja kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Slovenija bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo (EP) 2012 začela s tekmo proti Severni Irski in potem naslednji torek gostovala v Beogradu.

"Po SP hočemo na EP"
Trenutna generacija slovenskih nogometašev je sprožila evforijo z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo (SP). S tem pa se fantje niso zadovoljili. "Kot smo jasno dali vedeti, da si želimo nastopa na SP, tako si želimo tudi nastopa na EP. Najprej je na vrsti Severna Irska, ki jo še iz prejšnjih kvalifikacij dobro poznamo. Večjih skrivnosti ni. S pomočjo naših zvestih navijačev verjamemo v zmago," mnenje ekipe sporoča kapetan.

Koren je z bivšim soigralcem iz West Broma in članom Severne Irske Chrisom Bruntom pred tekmo sklenil stavo. "Poraženec plača večerjo. Se že veselim," se je nasmehnil naš vezist.

Glede na razpored v prvih štirih kolih (oktobra nas čakata še tekmi s Ferskimi otoki in Estonijo) so mnogi slovenski navijači že vpisali 12 točk.

"Kalkulacije prepuščam medijem in slovenski javnosti. Igralci pa razmišljamo le o vsaki tekmi posebej," se v debato ni želel spuščati Koren, ki bo proti Severni Irski odigral že 51. tekmo v majici izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.