Šport > Nogomet
19 ogledov

Koren znova dvakrat natančen

Robert Koren je, kot kaže, v izvrstni strelski formi. (Foto: zurnal24.si) Žurnal24 main
Robert Koren nadaljuje serijo izjemnih predstav, svoj četri in peti letošnji zadetek v Chamiponshipu je zabil Leicestru. Do odmevne zmage je prišel tudi čuvaj mreže Udineseja, Samir Handanović.

Italija
Udinese je v 32. kolu italijanske Serie A, tudi s pomočjo razpoloženega Samirja Handanovića, s 3:0 odpihnil Juventus. Sarma je branil celo tekmo ter ustavil nekaj zares nevarnih poskusov stare dame. S povsem enakim rezultatom je Inter pred domačimi gledalci odpravil Bologno, pri nerazzurrih pa je na igrišče stopil tudi slovenski reprezentant Rene Krhin, ki je v 87. minuti zamenjal Diega Milita. Podobno minutažo je dobil tudi Dejan Lazarević, ki je za Genovo zaigral od 83. minute tekme proti Livornu, ki se je sicer končala z neodločenim izidom 1:1. Bojan Jokič je poraz svojega Chieva proti Sampdoriji tokrat spremljal zgolj s tribune. Sklonjene glave pa je zelenico zapustil tudi Jasmin Handanović, ki brani barve drugoligaša iz Mantove. Boljši od njih so bili nogometaši Brescie.

Nemčija
Začetek 29. kola 1. Bundeslige so vsi trije slovenski legionarji dočakali v prvih enajstericah svojih ekip. Milivoje Novaković, ki je odigral samo prvi polčas, ter Mišo Brečko sta morala priznati premoč berlinski Herthi, ki je Köln porazila kar s 3:0. Do točke v gosteh pa je proti Freiburgu prišel Bochum Zlatka Dediča, ki je na zelenici prebil 79 minut srečanja.

Francija
Auxerre bi se z zmago proti Paris Saint-Germainu vsaj za kratek čas prebil na vrh lestvice Ligue 1, toda Valter Birsa in druščina so ponujeno priložnost zapravili in pred domačimi gledalci zgolj remizirali. Birsa je igral 75 minut. Boštjan Cesar, ki sicer brani barve zadnjeuvrščenega Grenobla, tokrat ni zaigral, njegovi soigralci pa so doma klonili proti Lorientu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Anglija
Svojo zares izvrstno formo pa je znova potrdil kapetan naše izbrane vrste, Robert Koren. K prepričljivi zmagi West Broma proti Leicester Cityju, bilo je 3:0, je prispeval kar dva zadetka. V letošnjem Championshipu je Koren tako zabil že petkrat.

Nizozemska
Pretekli konec tedna sta se v najmočnejši nizozemski ligi srečali dve "slovenski" ekipi. Groningen Tima Matavža je v gosteh kar s 3:0 odpravil Vitesse, pri katerem tokrat v postavi ni bilo Daliborja Stevanovič. Matavž je za Groningen odigral vseh 90 minut. Visok poraz (4:1) je proti Heerenveenu doživela tudi Sparta, za katero je celo tekmo branil Aleksander Šeliga.

Avstrija
Mile Ačimović, nogometaš dunajske Austrie, je tokrat na igrišču prebil 79 minut. Tretjeuvrščena ekipa avstrijske Bundeslige je pred pred domačimi gledalci slavila minimalno zmago proti Wiener Neustadtu, mrežo katerega je branil še en Slovenec, Sašo Fornezzo. Sturm Graz je v gosteh s 3:0 slavil proti KSV-ju, vendar Klemen Lavrič tokrat ni zaigral.

Ostale lige
Drugo zaporedno zmago je na gostovanju pri Poloniji slavil Andraž Kirm, ki je v dresu Wisle iz Krakowa odigral zadnjih 20 minut srečanja. Tudi v grški ligi sta na igrišče stopila dva slovenska legionarja. Aleksandar Radosavljević je za Lariso proti PAOK-u odigral zgolj šest minut, tekma pa se je končala z rezultatom 2:1 v korist domačih. Giannina Mirnesa Šišiča je na gostovanju z 2:0 izgubila proti Iraklisu, Šišič pa je moral pod prho že v 70. minuti, ko je prejel drugi rumeni karton. Branko Ilič svoje soigrace pri moskovski Lokomotivi, ki so sicer na mestnem derbiju s 3:2 odpravili Dimano, še vedno spremlja zgolj s tribune, medtem ko je Dejan Rusić obsedel na klopi Spartaka iz Nalčika, ki je bil s 5:2 boljši od Rostova

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.