Šport > Nogomet
22 ogledov

Korupcijski škanadal Fife v mafijskem muzeju

Sepp Blatter EPA
Korupcijski škandal, napleten okrog Mednarodne nogometne zveze, bo postal predmet razstave v mafijskem muzeju v Las Vegasu.

Fifin korupcijski škandal bo postal predmet razstave v mafijskem muzeju v Las Vegasu. Omenjena institucija je v mestu luči v puščavi Nevade pravi magnet za turiste in prikazuje zgodbe ameriškega podzemlja. Naslov razstave o Fifi bo "Ko se čudovita igra sprevrže v grdo".

Omenjena razstava v mafijskem muzeju bo prikazala nekatere podrobnosti iz nedavnega škandala v krovni nogometni organizaciji, ki je v odstop prisilila tudi predsednika Josepha Blatterja. "Razstavo o najbolj priljubljenem športu na svetu smo praktično iztrgali iz vseh naslovnic časnikov," je ob tem dejal direktor muzeja Jonathan Ullman.

"Našim številnim obiskovalcem iz Združenega kraljestva, Mehike, Brazilije in Italije bo škandal Fifa pokazal čudovit primer, kako različne oblike in razsežnosti ima lahko organiziran kriminal," je še dejal direktor muzeja, ki obratuje od leta 2012 in je ena glavnih atrakcij Las Vegasa.

Razstavo bodo odprli septembra in tam prikazali fotografije, izrezke člankov in naslovnice časnikov, ki so obeležili škandal. Pri tem so oblasti obtožile 14 pomembnih uradnikov Fife, da so v svoj žep preko 25 let pospravili za 150 milijonov ameriških dolarjev podkupnin. Fifa se bo tako v muzeju znašla ob boku slovitih "banditov" zgodovine - Al Caponu, Charlieju Lucianu, Bugsyju Sieglu, Mickeyju Cohenu in Johnu Gottiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.