Šport > Nogomet
15 ogledov

Kosič: Domžale prve razbile Olimpijo

Trener Olimpije Dušan Kosič bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na Sašo Boštjan Tacol
Olimpija se je z visokim porazom 0:4 proti Domžalam poslovila od slovenskega pokala. Kosič pravi, da so ena vrata v Evropo zaprta, a puške ne bodo vrgli v koruzo.

Olimpiji ni uspelo ubraniti prednosti s prve tekme četrtfinala pokala Hervis v Domžalah, kjer so slavili zmago z 2:0, in si je na stadionu v Stožicah privoščila pravo blamažo ter poraz z 0:4.

Od prve minute je bilo videti, da čakamo, da se bo tekma končala. Vedeli smo, kaj nas čaka. Pred tekmo sem celo rekel, da je to najtežja tekma za nas, neke vrste zrelostni preizkus.
Dušan Kosič

Trener zeleno-belih Dušan Kosič bo poskušal mlačno predstavo nemotiviranih varovancev čim prej pozabiti in vse skupaj vzeti kot slab dan: "Pristop v nobenem primeru ni bil pravi. Domžale so prva ekipa, ki nas je resnično nadigrala in razbila. Imeli smo preveč nerazpoloženih posameznikov, da bi lahko tekmo obrnili v svojo korist. Na tekmi ni bilo ničesar, niti žara niti volje. Od prve minute je bilo videti, da čakamo, da se bo tekma končala. Vedeli smo, kaj nas čaka. Pred tekmo sem celo rekel, da je to najtežja tekma za nas, neke vrste zrelostni preizkus. Na žalost se je pokazalo, da smo bili na najpomembnejši tekmi najbolj šibki."

Čeprav je Olimpija na prvenstveni lestvici šele na predzadnjem mestu, pa so sanje o Evropi očitno še žive. "Poraz nas je vrgel dva koraka nazaj. Pristop že proti Celju ni bil pravi, pa čeprav gradimo motivacijo. Še vedno pravim, da Olimpija lahko igra z vsakim. Še vedno verjamem v Evropo. Na prvenstvu je še veliko tekem," dodaja Kosič, ki pravi, da posledic ne bo in da je bil poraz dovolj velika kazen za nogometaše, ki morajo vedeti, da izgovorov ni.

Spremembe zagotovo bodo, tudi v selekcijah. Delali bomo s tistimi, ki bodo kazali možnost napredka.
Dušan Kosič

Vseeno brez sprememb v zimskem odmoru ne bo šlo. Kosič bo vsem ponudil priložnost do zime dokazati, da so sposobni nositi dres Olimpije: "To ni realna slika Olimpije. Znamo pokazati dva obraza. Od tekme z Mariborom, ki si ni mogel ustvarjati priložnosti, do tekme proti Domžalam, kjer smo bili povsem nebogljeni. Spremembe zagotovo bodo, tudi v selekcijah. Delali bomo s tistimi, ki bodo kazali možnost napredka."

Po Kosičevih besedah bodo do pomladi poskušali sestavili ekipo, ki se bo sposobna uvrstiti v Evropo. Glede na težave v napadu bi jim prav prišel mladi napadalec Gorice Etien Velikonja, ki so si ga pred sezono želeli pripeljati v zeleno-beli tabor. Je Velikonja še aktualen za zmaje? "Tega ne bom komentiral," odgovarja trener Olimpije.