Šport > Nogomet
18 ogledov

Kosič: "Fantje so v krču"

Trener Olimpije Dušan Kosič bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na Sašo Boštjan Tacol
Dušan Kosič je na klopi Olimpije debitiral s petkovim porazom proti Domžalam. Zmaji tako z dvema točkama ostajajo prikovani na zadnje mesto lestvice Prve lige. "Fantje so nekoliko v krču."

Moramo delati naprej. Zmanjkalo nam je nekaj sreče in koncentracije. Fantje so nekoliko v krču.
Dušan Kosič
Dušan, na klopi Olimpije ste proti Domžalam začeli s porazom. Kako ste videi tekmo?
Domžale so pokazale, da so čvrsta ekipa, ki je zasluženo visoko na lestvici. Svojim fantom nimam kaj očitati. Z Alešem sva jih skušala pripraviti čim bolje, želela sva, da bi bili čim bolj agresivni. V nekaterih delih igre nam je to tudi uspevalo. Moramo delati naprej. Zmanjkalo nam je nekaj sreče in koncentracije. Fantje so nekoliko v krču. Danes smo potrebovali dober rezultat, a ga nismo dosegli. Treba je dvigniti glave in delati naprej. Ekipa je mlada, perspektivna. Veselimo se vsakega treninga in gremo dalje, ne glede na to, kaj se je zgodilo proti Domžalam.

Sebastjan Cimerotič je bil na klopi. Mnogi so pričakovali, da ga boste v ogenj poslali vsaj v zadnjih 15 minutah. Zakaj ga niste?
Trenerjeva odločitev.

Do prekinitve, ki so jo povzročili navijači, ste pritiskali na gostujoča vrata, potem pa ste takoj dobili gol.
Dobro, to je naključje. V drugem delu smo začeli dobro, imeli dve ali tri priložnosti, potem pa je sledila prekinitev. Dragonsi so pripravili spektakel in to gledam strogo skozi dobro vzdušje. Lepo je bilo videti tudi kakšno baklo, čeprav moram poudariti, da tega ne odobravam.  Verjetno gre za slučaj, da smo gol dobili takoj po tem.

Ste imeli kaj treme? Vendarle ste prvič sedeli na klopi v Prvi ligi …
Ne. Tudi slučajno ne. Veselim se vsakega dneva s temi fanti. Želijo si napredovati, imajo veliko potenciala.

Dragonsi so pripravili spektakel in to gledam strogo skozi dobro vzdušje.
Dušan Kosič
V vratih ste Lipovca zamenjali z Botonjičem. Je on zdaj vaš prvi vratar?
Ko se da nekomu priložnost in ta dobro brani, je vse razmišljanje odveč. Botonjič je branil dobro, zaupal mu bom še naprej.

Debi ste ponudili tudi 19-lernemu Stefanu Smiljaniću. Kdaj je prišlo do te odločitve?
Odločil sem se na dan tekme. Stefan je plod dela trenerjev Olimpijine šole. Fant je srčen. Zaradi spleta okoliščin glede na nekatere poškodbe je dobil priložnost in je pokazal, da je pravi. Moral bi iti v Kamnik, pa sem ga, ker je na treningih pokazal veliko želje, zadržal. Je potencial. Delali bomo na tem, da priložnost dobijo otroci iz naše šole. Še nekaj fantov je takih, ki si zaslužijo nositi dres Olimpije. Naj bodo pridni, naj trenirajo in se jim bo izplačalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.