Šport > Nogomet
26 ogledov

Kosič: "Ne bomo se prilagajali nikomur!"

Dušan Kosič, Tine Zupan in Mile Ačimovič nkolimpija.si
Nova okrepitev Olimpije, napadalec Dragan Čadikovski, je po turbulentnem prvem dnevu med zmaji v torek dopoldne zavrnil številko 14, ki jo je nasledil od Sebastjana Cimerotiča. S tem se želi navijačem opravičiti za napise na Facebooku. Pri zeleno-belih so se na današnji novinarski konferenci dotaknili tudi četrtkove tekme s Širokim Brijegom.

Elvis Džafić je v prvi ekipi Olimpije Ljubljane debitiral na srečanju Evropske lige proti Širokemu Brijegu, v strokovnem štabu pa verjamejo, da je nekdanji vratar Svobode prava naložba za prihodnost. Mladi vratar je v torek podpisal prvo profesionalno pogodbo:

"Olimpija je največji klub v Sloveniji in vsak ljubljanski otrok sanja, da bi igral zanjo. Meni so se te sanje uresničile, zato sem zelo vesel in ponosen," je ob podpisu pogodbe povedal Džafić, ki se ni nadejal debija v ekipi ravno na evropskem odru. "Iskreno povedano sem bil presenečen in zaradi pomanjkanja izkušenj nisem pričakoval, da bom branil. Vendar pa je moja naloga taka, da vsakič, ko stopim v vrata, poskušam ostati brez prejetega gola."

"Elvis je nadarjen vratar, naša perspektiva in dolgoročna naložba. S tem kažemo zaupanje ljubljanskim fantom, takšna pa bo tudi naša usmeritev v prihodnje," pa je podpis pogodbe pokomentiral športni direktor Olimpije, Milenko Ačimović. Nekdanji reprezentančni kapetan se je poleg "afere Facebook" dotaknil tudi četrtkove tekme s Širokim Brijegom, na kateri je po 0:0 na prvi tekmi še vse odprto:

"Mislim, da Široki ne bo preveč menjal. Že na prvi tekmi so se postavili nazaj, s čimer so me precej presenetili, igrali so na 'kontre'. Pokazali so, da so zelo nevarna ekipa in čakali so na našo napako. Partizan jo je dočakal in to se nam ne sme zgoditi. Po mojem mnenju nas čaka podobna tekma, kjer bo moral biti vsak naš igralec še za 20 ali 30 odstotkov boljši kot je bil v Širokem, če bi se želeli uvrstiti v naslednji krog. Jaz upam, da bomo za razliko od prve tekme, izkoristili tisto malo število priložnosti, ki se nam bodo ponudile.“

Igralce je na torkovi novinarski konferenci predstavljal branilec Sreten Sretenović, ki na prvi tekmi sicer ni odigral najbolje, je pa skupaj z Milanom Anđelkovićem in brez suspendiranega Bobana Jovića (v četrtek se vrača v ekipo) ohranil mrežo zmajev nedotaknjeno. "Tako jaz, kot tudi vsi moji soigralci komaj čakamo, da se začne povratna tekma proti Širokemu. Zavedamo se, da pred drugo tekmo nasprotnika malce bolj poznamo. Jaz verjamem, zelo, zelo sem prepričan, da če bomo spoštovali naš dogovor iz slačilnice, in če ga bomo uspeli prenesti na igrišče, bo šla Olimpija naprej,“ je povedal srbski branilec.

Trener Dušan Kosič ostaja neomajen in tudi pred povratno tekmo zagovarja nespremenljivo klubsko filozofijo. Olimpija bo več kot očitno napadala, medtem ko bodo Hercegovci, ki naj bi jih v Stožice prišlo bodrit vsaj 50 pripadnikov navijaške skupine Škripari, čakali na njihove napake: "Igramo nogomet, ki ni enostaven. Zadnjič sem tudi izjavil, da nas napake, ki se nam dogajajo, pripeljejo tudi do tega, da izgledamo zelo naivno, če pa fantje izpeljejo stvari tako, kot znajo, pa smo lahko zelo neugodni za vsakega nasprotnika. Zaenkrat se ne bomo prilagajali nikomur, razen če k nam ne pride kakšen iz 'velike petice'. Morda to izgleda malce naivno, ampak želimo si biti dobri, agresivni, zbrani in fantje to na treningu dovolj dobro delajo. Vzdušje v klubu je pravo, to moram reči, na vseh nivojih. Res bi si želeli uspeha na tej tekmi, s pomočjo naših gledalcev, da bi lahko stopili še korak višje, če se bo dalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.