Šport > Nogomet
18 ogledov

Kosič: "Slovenija je čudež"

Pri Olimpiji skrivajo, a se že govori na vsakem koraku: Kosič se vrača. (Foto: F Žurnal24 main
Pred začetkom 20. sezone Prve lige smo se pogovarjali z rekorderjem po številu nastopov na slovenski sceni, Dušanom Kosičem. "Moti me, da so starejši igralci pri 40 letih za razred boljši od preostalih."

Dušan, kdo je pred začetkom lige favorit za naslov prvaka?
Izrazitih favoritov ne vidim. Pri Kopru je vprašanje, ali bo igral še Pavlin. Pričakujem Maribor in Olimpijo v vrhu. Vsi klubi imajo mlajše ekipe in so v fazi formiranja moštev. Prvenstvo bo izenačeno.

Kako je s kakovostjo lige? Raste, pada, stagnira?
Težko je oceniti. Se pa ne dela slabo. Reprezentanca dela čudeže. Nadarjenih igralcev je kar nekaj, pogrešam pa močne klube. Olimpija in Maribor bi morala odstopati.

Na nek način kot Dinamo in Hajduk?
Tako. V tem je glavni problem. Oba kluba bi morala biti drugim vzor in biti sposobna kaj narediti tudi v Evropi. V tem trenutku ni tako. Več bi morali delati na rivalstvu med tema dvema kluboma.

Kaj vas pri naši ligi najbolj moti?
Moti me, da so starejši igralci pri 40 letih za razred boljši od preostalih. Fantje pri 18 letih tega ne bi smeli dovoliti. Po moji oceni je problem tudi v upravah klubov. Težko je dobiti denar in kakovostne igralce. Morali bi se nasloniti predvsem na domač kader.

Izrazitih favoritov ne vidim. Prvenstvo bo izenačeno.
Dušan Kosič
Nekateri močni centri, kot sta Murska Sobota in Novo mesto, manjkajo naši ligi, kajne?
Vsekakor. S Sašom Udovičem sva se tudi lotila dolgoročnega projekta v Novem mestu, za katerega verjamem, da bo uspešen.

Talentov pa imamo dovolj?
Vključen sem v delo z reprezentanco do 19 let. Imamo fante z voljo, energijo in nogometno inteligenco. Glede na število prebivalcev je Slovenija pravi čudež. Ni vse tako črno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.