Šport > Nogomet
19 ogledov

Kosič: "Smo boljši od Maribora"

Dušan Kosič, trener Olimpije. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Pred večnim derbijem z Mariborom smo se pogovarjali s trenerjem nogometašev Olimpije Dušanom Kosičem, ki kljub zadnjemu mestu na lestvici meni, da so zeleno-beli boljši.

Kakšne so vaše misli pred tekmo z Mariborom?
To je bila vedno posebna tekma. Že kot igralec sem to občutil in derbi je v glavah vseh že en teden prej. Pripravljamo pa se kot za vsako drugo tekmo. Igralcev ni treba posebej motivirati, saj je nasprotnik sam po sebi zadosten motiv.

Kakšno je zdravstveno stanje v moštvu Olimpije?

Cimerotič, Rakovič, Omladič, Radujko in Da Silva so poškodovani. Nekateri imajo minimalne možnosti, da zaigrajo. Preostali so utrujeni po težkem ritmu tekem, a pripravljeni.

Se bojite navijaških izgredov, ki so na derbijih stalnica?

Z našimi navijači smo sklenili dogovor o športnem navijanju. Prosil bi, naj se temu pridružijo tudi gostje iz Maribora. Želim spektakel, ki si ga oba kluba zaslužita.

Kakšno je vaše mnenje o moči Maribora?

Maribor ni zaman v vrhu lige, ni pa nepremagljiv. Želimo biti najboljši klub v državi. Moje mnenje je, da imamo boljši igralski kader od Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.