Šport > Nogomet
27 ogledov

Kosič: "Zdaj imamo konkurenco"

Sretenovic, Vrsic, Ranic
1/11
Žurnal24 main
Dare Vršić, Saša Ranić in Sreten Sretenović so zimske okrepitve Olimpije. Trener Dušan Kosič pravi: "Igrali bodo tisti, ki si bodo to zaslužili– ne glede na to, kako se kdo piše." Ne spreglejte galerije.
Nove okrepitve zmajev ... V GALERIJI .

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je tudi uradno predstavil tri okrepitve, ki so k zeleno-belim prestopile v zimskem prestopnem roku in vsaj na papirju poskrbele za malce svetlejšo prihodnost ljubljanskega kolektiva. Ta je v jesenskem delu 1. slovenske nogometne lige razočaral in je na sedmem mestu prvenstvene lestvice.

Tako vezista Saša Ranič (z Olimpijo je podpisal pogodbo do konca sezone) in občasni reprezentant Dare Vršič (dvoletna pogodba) ter branilec Sreten Sretenović (enoinpolletna pogodba), ki so v zadnjih dneh okrepili Olimpijo, so prepričani, da so prav oni tisti kamenčki v mozaiku, ki so manjkali v jesenskem delu.

Sprva proti Rudarju
22. februarja bo Olimpija igrala zaostalo tekmo 19. kola 1. SNL proti velenjskemu Rudarju.

"Ranić je že pred mojim prihodom podpisal pogodbo z Olimpijo. Vsi ga poznamo, vemo, za kakšnega igralca gre in kakšna je njegova kakovost. Sretenović je igralec, ki ga Olimpija potrebuje, ima veliko izkušenj z igranjem v tujini, Vršič pa je tudi nogometaš, čigar kvalitete vsi prav tako dobro poznamo. Z določenimi igralci sem tudi sam igral, eden izmed njih je tudi Dare, spoznal sem ga tako na kot tudi zunaj igrišč. Bil je velika želja Olimpije, ogromno smo se pogovarjali, na koncu se je odločil za nas in zato smo vsi v klubu veseli in se zavedamo, da smo dobili zelo dobrega igralca," je zimske okrepitve pokomentiral Mile Ačimović, ki je pred dnevi sprejel vlogo športnega direktorja ljubljanskega kluba.

Pri Vršičevem prestopu pa je bilo kar nekaj neznank, saj mu je precej "nagajal" njegov prejšnji delodajalec romunski Temišvar. "Dare je bil oziroma je še v sporu s svojim prejšnjim klubom. Svoj primer je dal na Mednarodno nogometno zvezo Fifo zaradi neizpolnjevanja obveznosti in nekaterih drugih zadev – z željo po odstopu od pogodbe," je uvodoma pojasnil direktor Olimpije Sanel Konjević.

"Mi smo vso dokumentacijo zbrali in mu pri tem pomagamo. S tem, ko se je on odločil za Olimpijo, smo se mi za Dareta. Zahtevali smo njegov certifikat, Romuni imajo sedem dni časa, da se odzovejo. Predvidevamo, da bo to negativen odziv, v tem primeru bomo zadevo prepustili Fifi in po 30 dneh bo prišel njegov začasni certifikat. Kot že rečeno, spor s Temišvarom še obstaja, to se bo reševalo na višjih sferah. Kar se nas tiče, je pomembno, da smo pravočasno zaprosili za certifikat, in verjamemo, da bomo imeli Dareta na voljo že za prvo tekmo v nadaljevanju prvenstva," je še dodal Konjević.

Vršič v svoji "pravi" izvedbi bo nedvomno velika okrepitev za Olimpijo. "Z moje strani gre zahvala Olimpiji, da so me vzeli in podpisali pogodbo. Dovolj je bilo čakanja doma. Prišel sem v največji klub v karieri, klub z največjo tradicijo in zgodovino. Prepričan sem, da bomo dobro sodelovali. Strokovni štab je super, tudi to je bilo pomembno, da pridem med dobre trenerje in da mi dajo tisto, kar sem izgubil v zadnjih petih, šestih mesecih, ko nisem igral. Želim si, da ne bi bilo poškodb, potem bo vse v redu. Ekipo poznam, v jesenskem delu sem jo večkrat gledal in mislim, da ji je manjkal prav takšen tip igralca, kot sva Saša in jaz. Upam, da bova midva to ekipo peljala do veliko zmag v prihajajočih tekmah," pravi Vršič.

Isto mnenje o klubu imata tudi Ranič in Sretenović, s prišleki pa je zadovoljen tudi trener Dušan Kosić. "Želim si, da bi imeli na vsakem igralnem položaju kakovostno zamenjavo. Skozi trening se bo izkristalizirala udarna postava, ki naj se ne bi preveč menjala. Igrali bodo tisti, ki si bodo to zaslužili – ne glede na to, kako se kdo piše. Zdaj imamo moštvo, ki ima znotraj kluba konkurenco in to je edina pot, da bomo od fantov lahko zahtevali več kot v jesenskem delu," je dejal Kosić, ki bo v četrtek ekipo vodil na prijateljski tekmi proti Rijeki, v soboto pa bo fante peljal na priprave v Turčijo, kjer jih čakajo tri ali štiri tekme z močnimi tekmeci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.