Šport > Nogomet
15 ogledov

Kosič: "Želimo biti najboljši"

Trener Olimpije Dušan Kosič bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na Sašo Boštjan Tacol
Po prihodu Dušana Kosiča na klop Olimpije se je krivulja ljubljanskega kluba obrnila navzgor, a zmaji še vedno zasedajo zadnje mesto na lestvici. Vendar pa je Dule prepričan, da bo kmalu drugače.

Od vašega prihoda na klop Olimpije ste zbrali poraz proti Domžalam, zmagi proti Celju in Kranju ter neodločen izid proti Velenju. Ste zadovoljni z izkupičkom?
S točkami niti nisem preveč zadovoljen, saj bi lahko bilo bolje.

Kako pa ste zadovoljni s pristopom in igro? Je že na nivoju, ki ga želite?
S pristopom igralcev sem zelo zadovoljen, saj je na zelo visoki ravni. Glede na to, da bi bili radi Olimpija, ki bo povsod igrala na zmago, pa se nam v določenih trenutkih, predvsem ko je nasprotnik zelo trd in čvrst, dogaja, da ne premoremo zadostnega števila kvalitetnih podaj in nogometne ideje v višini 20 do 30 metrov od gola. Moram pa poudariti, da to ni tako enostavno, sploh če se ti nasprotnik zapre in ga je potem težko prebiti. Moram pa še enkrat poudariti, da je pristop fantov na zelo visoki ravni, na treningih delamo zelo dobro. Vse igralce sem tudi opozoril, da igrajo za Olimpijo in Olimpija bo povsod igrala na zmago. Če nam bo nasprotnik dovolil, pa ga bomo premagali s čim višjo razliko.

Kljub boljši igri  v zadnjem času ste predvsem zaradi slabega starta še vedno na zadnjem mestu na lestvici.
Če sem iskren, se s tem ne obremenjujem. Jaz si želim, da fantje igrajo dober nogomet, da so igralci zadovoljni. Tako v Kranju kot Velenju so ljudje prišli gledat Olimpijo. Menim, da smo se na vseh teh tekmah predstavili kot ekipa, ki si želi biti najboljša. Konec koncev so ti fantje mladi, ki imajo potencial. Vsakemu, ki nas bo premagal, bomo dali roko, toda želimo si biti srčni, iz sebe želimo čim več iztisniti. Radi pa bi igrali tudi za gledalce, saj si želimo biti najboljši.

Na zadnji tekmi proti Velenju ste iztržili remi. Veliko več kot o sami igri in rezultatu pa se je govorilo o sodnikih, Velenjčani so namreč prepričani, da so sodniki sodili v vašo korist.
Jaz tega ne bi komentiral, je pa to njihova pravica.

Naslednji tekmec je HiT Gorica, kaj pričakujete od tega dvoboja?
Kot sem že dejal, nas na vsaki tekmi zanima le zmaga in tudi proti Gorici se bomo tako postavili. Predvidevam, da ne bo lahka tekma in popolnoma sami si bomo krojili usodo. Znova pričakujem agresivno igro naših igralcev. Od nasprotnika pričakujem čvrsto igro. Mi pa bomo na treningih nekaj več časa posvečali temu, kako biti čim bolj učinkovit in čim bolj enostaven. Želimo pa si dobre tekme in čim več gledalcev.
Za Gorico že prihaja prvi večni derbi v sezoni proti Mariboru v Stožicah. Je derbi že v vaših mislih?
Ne, niti slučajno. Mi moramo sprva odigrati tekmo proti Gorici, potem bomo pa razmišljali o Mariboru. Si pa želim čim boljšega rezultata proti Gorici ter nato poln stadion na srečanju proti Mariboru.

V zadnjem času ne igrata Sebastjan Cimerotič in Ermin Raković, kaj se dogaja z njima?

Tako Cime kot Raka sta poškodovana.

Najnovejša okrepitev Tomo Šokota zaenkrat igra zelo dobro. Ste zadovoljni z njegovim doprinosom?

Že večkrat sem dejal, da je Tomo vrhunski igralec, ter da je dal celega sebe v Olimpijo, kar dokazuje z vsakim treningom. Toda Tomo ni edini igralec v Olimpiji, jaz sem vesel, da igra dobro, ter da so ga gledalci sprejeli, kar je dobro tudi zanj. Ima pa Olimpija 30 igralcev in vsak, ki bo dobil priložnost, ima enake možnosti kot Tomo, da dokaže, da si zasluži nositi dres Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.