Šport > Nogomet
34 ogledov

Kosiču bo pomagal Englaro

Dušanu Kosiču bo pri strokovnem delu pomagal Robert Englaro. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Novi pomočnik trenerja nogometašev Olimpije Dušana Kosiča je nekdanji nogometaš zeleno-belih in slovenske nogometne reprezentance Robert Englaro.

Robert Englaro je z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo in bo tako v sezoni 2011/12 prvi pomočnik glavnega trenerja Dušana Kosiča.

Dolgoletni branilec zeleno-belih je v strokovnem štabu nasledil Aleša Čeha, ki se je preselil v avstrijski GAK, kjer bo opravljal delo prvega trenerja.

Englaro je v karieri odigral prek 200 tekem v majici Olimpije, za katero je igral med letoma 1987 in 1997, kasneje pa je športno pot nadaljeval v Italiji, kjer je nastopal za Foggio in Atalanto. Zbral je tudi 36 nastopov v majici slovenske reprezentance. Danes 41-letni Belokranjec je dal svoj delež tudi pri ponovnem rojstvu Olimpije, za tedanji NK Bežigrad je v 2005/2006 igral v 2. ligi MNZ Ljubljana (peta slovenska liga), kasneje pa se je moral zaradi težav s hrbtenico posloviti. Kasneje je sodeloval še z Belo Krajino in Interblockom, še naprej pa ostaja del strokovnega štaba slovenske mlade reprezentance, kjer opravlja vlogo prvega pomočnika selektorja Tomaža Kavčiča.

"Lepo je, ko se vrneš v staro jato, v nekdanji klub, to je zame velika čast. Pričakujem pošteno delo in plodno sodelovanje. Olimpija je vedno merila visoko in ima temu primeren status, poskušali bomo doseči optimalne rezultate, cilj pa mora biti prvo mesto," je ob sklenitvi sodelovanja z Olimpijo povedal Englaro, ki bo na treningu zmajev prvič prisoten v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.