Šport > Nogomet
57 ogledov

Kostić si želi priti tudi v Ljubljano

Miloš Kostič je s svojimi varovanci na uvodnem srečanju proti Ukrajincem pustil Saša Despot
Mlade slovenske nogometaše do 17 leta starosti jutri čaka prvo srečanje na domačem evropskem prvenstvu. Varovanci Miloša Kostića se bodo v Mariboru ob 20.15 pomerili z branilci naslova Nizozemci. Selektor se nadeja, da se bodo mladeniči uvrstili na zaključni del prvenstva, ki bo v Ljubljani.

Slovensko nogometno reprezentanco do 17 let v petek ob 20.15 čaka uvodna tekma 11. evropskega prvenstva, ki ga gosti Slovenija. Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bo njen prvi nasprotnik branilec naslova, reprezentanca Nizozemske, slovenski selektor Miloš Kostić pa računa tudi na presenečenje.

Svoja pričakovanja neposredno pred začetkom turnirja so danes v Mariboru predstavili vsi štirje selektorji ekip iz skupine B, kjer so ob gostiteljici Sloveniji še Belgija, Poljska in branilka naslova Nizozemska. Uvodna tekma prvenstva bo v petek v Lendavi, ko se bosta ob 14. uri pomerili Poljska in Belgija.

Izbrance Miloša Kostića čakata še tekmi s Poljsko, ki bo v ponedeljek ob 20.15 v Lendavi, in z Belgijo, ki bo v četrtek, 10. maja, ob 17.30 v Mariboru. Polfinalni tekmi bosta v nedeljo, 13. maja, v Stožicah, finale pa bo 16. maja, prav tako v Ljubljani.

Slovenci si želijo priti vsaj v polfinale, čeprav se Kostić zaveda težke naloge: "Fantje so ambiciozni, hkrati pa se zavedajo, da bodo stadioni polni, da bo gledalcev veliko. Predvsem se bomo zdaj poskušali umiriti, da ne bo pritiska. Spoštujemo vsakega nasprotnika in na vsakega posebej se bomo pripravili. Gremo s tekme na tekmo in pridno bomo poskušali nabirati točke. Upam, da bo končni izkupiček dovolj za pot v Ljubljano."

Prva tekma proti branilki naslova Nizozemski bo ena težjih. "Nizozemska igra zelo napadalen nogomet, odlikuje jo igra po obeh bokih. Pripravili smo se na njeno igro, če bomo znali njen zanos v napadu izkoristiti s kakšnim presenetljivim hitrim odvzemom žoge, lahko presenetimo. Vidimo svoje priložnosti in iztržiti želimo ugoden rezultat," je še dejal Kostić.

Slednji je imel v primerjavi z drugimi reprezentancami na voljo kar 14 dni za pripravo, ostale ekipe od ena do pet. Najmanj so skupaj igrali Belgijci, saj so se varovanci selektorja Patricka Klinkenberga ukvarjali tudi s šolskimi obveznostmi. "Res je, časa smo imeli nekaj več kot konkurenti, ker nam ni bilo treba igrati kvalifikacijskih tekem, a za njimi je šest močnih tekem, kjer so se lahko dodobra uigrali. Zdaj moramo pozabiti na pozitivno tremo in pokazati svoje znanje na igrišču," je še dejal Kostić.

Na njegovem končnem seznamu 18 igralcev so vratarja Gregor Zabret (Domžale) in Zoki Cvetkovič (Koper), branilci Simon Hvastija (Bravo), Emir Dautovič, Damjan Vukliševič (oba Maribor), Dino Paljušič (Zagreb) in Tilen Klemenčič (Triglav), vezisti Sven Dodlek, Petar Stojanović, Daniel Vujčič, Dino Hotič (vsi Maribor), Domen Črnigoj (Koper), Bine Kavčič (Hit Gorica) in Domen Rupnik (Interblock) ter napadalci Bian Paul Šauperl, Luka Zahovič (oba Maribor), Maks Barišič (Koper) in Roy Rudonja (Sheffield Wednesday).

"Smo branilci naslova. Veseli smo, da smo tu, a to, da si branilec naslova, nič ne pove. To so nove ekipe, novi nasprotniki. Jutri pričakujem zanimivo tekmo, prijetno me je presenetila kakovost Slovenije. Nogomet je nepredvidljiv, na igrišču se bomo morali dokazati, bomo videli, kaj se bo ob podpori domačih navijačev zgodilo," pa je pred jutrišnjo tekmo dejal nizozemski strateg Albert Stuivenberg. Slednji je imel na voljo le tri dni časa za pripravo, saj njegovi varovanci igrajo po klubih, vendar pa tudi zaradi odličnih pogojev v Sloveniji upa, da je bilo časa za uigravanje dovolj.

Evropsko prvenstvo do 17 leta starosti, skupina B, spored:

Petek, 4. maj:
14.00 Lendava: Poljska – Belgija
20.15 Maribor: Slovenija – Nizozemska

Ponedeljek, 7. maj:
17.00 Maribor: Nizozemska – Belgija
20.15 Lendava: Slovenija – Poljska

Četrtek, 10. maj:
17.30 Lendava: Nizozemska – Poljska
17.30 Maribor: Belgija – Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.