Šport > Nogomet
13 ogledov

Kot da odhaja na giljotino

Laurent Blanc bo, kot kaže, popolnoma prenovil francosko izbrano vrsto. (Foto: E EPA
Novi francoski selektor Laurent Blanc je zelo zaskrbljen nad stanjem, ki vlada v taboru galskih petelinov po debaklu na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Francozi so na svetovnem prvenstvu izpadli že po predtekmovanju. Ob tem pa močno oblatili ugled svoje reprezentance, saj smo bili priča številnim sporom znotraj reprezentance. Nicolas Anelka je po sporu s svojeglavim selektorjem Raymondom Domenechom celo predčasno zapustil tabor reprezentance. Povsem logično je Domenech po prihodu v domovino dobil nogo. Njegovo mesto pa je zasedel nekdanji reprezentant Francije Laurent Blanc, ki pa ga čaka vse prej kot lahko delo. Tega se zaveda tudi kapetan francoske ekipe, ki je leta 1998 na domačih tleh osvojila naslov svetovnih prvakov. "Ko selektor prevzame reprezentanco, ve, na koga se lahko nasloni. A jaz tega ne vem. Odkar sem prevzel reprezentanco, mi vsi želijo veliko sreče. Počutim se, kot da bi šel na giljotino, in ne, kot da sem postal selektor Francije," je precej pesimističen Blanc, ki vendarle vidi luč na koncu predora: "Vendar menim, da vse ni tako tragično."

Blanc si je tudi že zadal prvo nalogo. Pogovoril se bo s Thieryjem Henryjem, Ericom Abidalom, Patriceom Evrajem, Franckom Riberyjem in Williamom Gallasom. "Ne morem se vesti, kot da se v JAR ni dogajalo nič. Vse to sem zelo težko spremljal in vedenje nekaterih igralcev me je užalostilo. Verjetno bom posegel tudi po kaznih in nekaterih igralcev ne bom poklical na prvi zbor reprezentance," je še dejal Blanc, ki še ni razkril, ali se bo kateremu od naštetih igralcev odpovedal za vedno. Vsekakor pa ga čaka težko delo, če želi Francoze spraviti na raven iz tistih let, ko je bil sam kapetan galskih petelinov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.