Šport > Nogomet
20 ogledov

Kot otrok sanjal o Unitedu, zdaj zabil dva gola

Jesse Lingard Manchester United dres otrok fantek nogomet Reševalni pas/Twitter
Dvajsetletnemu Jesseju Lingardu so se v soboto izpolnile otroške sanje, ko je na prijateljski tekmi v Sydneyju zabil prva zadetka v dresu Manchester Uniteda.

To je bil prav poseben večer za obetavnega napadalnega vezista Jesseja Lingarda, ki je v Sydneyju na avstralski turneji Manchester Uniteda zabil svoja prva zadetka za člansko moštvo kluba, za katerega navija že od otroških let.

Na spletu se je namreč pojavila fotografija Lingarda, kako se kot šele nekajletni deček podi za žogo v dresu Uniteda, njegova prva zadetka proti ekipi zvezd avstralske A-League pa sta s solzami v očeh iz domovine pospremila tudi oba starša.

Po igranju za rezerve k Leicestru

"Bilo je izjemno, prišel sem med strelce in zabil dva. Igral sem pred vsemi temi navijači, izjemni so, ekipa pa je igrala zelo dobro," je za klubsko televizijo MUTV po tekmi dejal Lingard. Mladi Anglež je po napredovanju skozi Unitedovo mladinsko šolo igral za rezervno moštvo, lansko sezono pa preživel na posoji pri drugoligašu Leicester Cityju.

Čeprav je odigral le pet tekem za moštvo iz Championshipa je med pripravami rdečih vragov, ki so pred Avstralijo že obiskali Tajsko, dobil priložnost od prve minute, kot napadalni vezist pa je pokazal, da lahko zaključi tudi kot pravi napadalec, ko se je v enajsti minuti znašel sam pred vratarjem in hladnokrvno zabil svoj prvi članski gol v karieri. 

"Šale letijo na vse strani"

Njegov drugi zadetek je bil še bolj navdušujoč, saj si je žogo najprej lepo namestil na strel z desnico, nato pa jo mojstrsko in neubranljivo poslal v zgornji kot vrat.

"Dobro je biti del prve ekipe. Z njimi si želiš biti čim bolj pogosto. Skušaš se privaditi na njihove treninge in način, na katerega se pripravljajo na tekme. Fantje so bili izvrstni, šale letijo na vse strani, mlade fante pa so zelo lepo sprejeli v ekipo," je še povedal Lingard.

Prvenec Lingarda v dresu Manchester Uniteda:

"Golazo" ali "raketa zemlja-zrak" (po mnenju komentatorja) v drugem polčasu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.