Šport > Nogomet
13 ogledov

Kot zadnji napredoval Koper

Žurnal24 main
V polfinale nogometnega pokala Hervis je kot prvi napredoval Interblock, ki je na povratni tekmi v Novi Gorici ubranil prednost s prve tekme. Zaostalo tekmo med Koprom in Triglavom so dobili Primorci.
6 naslovov pokalnega prvaka imajo nogometaši Maribora.

Kot prvi v polfinale drugoligaš
Nogometaši Inteblocka so se nekoliko presenetljivo uvrstili v polfinale slovenskega pokala. V četrtfinalu so izločili Hit Gorico, potem ko so v prvi tekmi zmagali s 4:2, so se v povratni s tekmeci razšli brez golov, kljub temu da so večji del tekme igrali z igralcem manj. Sodnik je že v 16. minuti izključil Antonia Delameo, ker je nepravilno zaustavil Etiena Velikonjo, ki bi sam prodrl pred gol. A prednosti domači niso izkoristili. V prvem delu so bili praktično nenevarni, v drugem pa so imeli nekaj priložnosti, dvakrat jim je veselje preprečil okvir vrat. Najprej v 68. minuti po strelu Gorana Galešića, nato pa je po nespretnem posredovanju v 87. minuti vratnico zadel še Matej Rapnik. Dve lepi priložnosti je imel tudi Velikonja, a je bil obakrat nenatančen, po njegovi poti je šel tudi Enes Demirović, tako da je mreža gostov, ki so izvedli nekaj obetavnih protinapadov, ostala nedotaknjena.

Interblock bo edina ljubljanska ekipa v polfinalu, saj je Olimpija doživela nov šok, po zmagi z 2:0 v Domžalah je drugo tekmo izgubila z 0:4. Ljubljanski nogometaši so očitno mislili, da so že v prvi tekmi opravili nalogo, kar se jim je maščevalo. Domžalčani so poskrbeli za kazen, domačine nadigrali, njihova zmaga pa bi lahko bila še višja. Imeli so veliko priložnosti, štiri so izkoristili. V prvem polčasu je v polno zadel Mitja Zatkovič, njegovo delo so dokončali Damir Pekič, Mato Šimunović ter Tadej Apatič v sodnikovem podaljšku iz enajstmetrovke. Tudi Olimpija je imela predvsem v drugem polčasu nekaj priložnosti, najbližje golu je bil Zoran Zeljković, ki je v 86. minuti zadel vratnico.

Mariborčani so si ugoden izid priigrali že v Lendavi, napredovanje pa so si dokončno zagotovili z zanesljivo zmago doma. Marcos Tavares je že v deveti minuti napovedal, da presenečenja ne bo, Timotej Dodlek je z evrogolom svoji ekipi že do odmora priskrbel varno prednost, ki sta jo v drugem delu še povišala Dalibor Volaš z bele točke in Aleš Mertelj. Mariborčani so imeli ves čas pobudo, zapravili so še nekaj priložnosti, medtem ko so gosti poskušali predvsem s streli od daleč, ki niso obrodili sadov.

Kot zadnji je tretjega novembra napredoval Koper, ki je na povratni tekmi izničil zaostanek s prve tekme (0:1), in si z zmago 3:0 zagotovil mesto edinega primorskega predstavnika v polfinalu pokala Hervis.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratne tekme:

Hit Gorica : Interblock 0:0 /2:4/

RK: Delamea (17/Interblock)

 

Olimpija : Domžale 0:4 /2:0/

Zatkovič (12), Pekič (47), Šimunovič (59), Apatič (94/11-m)

Maribor : Nafta 4:0 /1:1/
Tavares (9), Dodlek (38), Volaš (52/11-m), Mertelj (70)

 


Koper : Triglav 3:0 /0:1/
Osterc (15), Smolj (52/ag), Bubanja (70)

v poševnicah je izid prvih tekem

V odebeljenem tisku so moštva, ki so napredovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.