Šport > Nogomet
27 ogledov

Kralj: "Remi in veliko golov"

Ivica Kralj je branil za Partizan (v treh obdobjih), Arsenal Tivat, Jastrebac, P Žurnal24 main
Ekskluzivno za zurnal24.si je spregovoril Ivica Kralj, ki mu je Slovenija na Euru 2000 zabila tri gole. Pravi, da je bila to ena najbolj norih tekem njegove kariere. Proti Slovencem bi bil zadovoljen z remijem.

Kakšno tekmo pričakujete v Beogradu?
S Slovenijo smo igrali štiri tekme, vedno je bilo neodločeno. Očitno so nam remiji usojeni. Tudi Slovenija je bila vedno težak nasprotnik. Srbija ima z zmago možnost, da se utrdi na prvem mestu. Po nesrečnem izpadu s svetovnega prvenstva bo Slovenija zagotovo željna dobre predstave. Mislim, da je bil poraz s Severno Irsko le slab dan.

 

Slovenija je s Srbijo oziroma Jugoslavijo ter Srbijo in Črno goro igrala štiri tekme. Prvo na Euru 2000, ko je za varovance Srečka Katanca dva gola prispeval Zlatko Zahovič, enega pa Miran Pavlin. Naslednja je bila leta 2001 v okviru kvalifikacij za SP 2002. Za 1:1 je v 94. minuti s prostega strela gol dosegel Zlatko Zahovič. Istega leta je bilo v Beogradu prav tako 1:1. Za Slovenijo je mrežo Ivice Kralja zatresel Željko Milinović. Zadnji obračun tekmecev pa sega v leto 2004, to je bila prva tekma pod vodstvom Branka Oblaka. Spet je vsako moštvo doseglo po en gol, za Slovenijo je zadel Nastja Čeh.

Si upate napovedati izid?
Z minimalno zmago bi bil prezadovoljen. 1:0 je najslajša zmaga. Niti remi pa za nas ne bi bil "strašen". Statistika pravi, da bo neodločeno, poleg tega bo veliko zadetkov, kajne?

Kakšno je vzdušje v Srbiji po svetovnem prvenstvu?
Nihče ni bil zadovoljen z rezultati na SP, zato je vzdušje malce padlo, ampak kvalifikacije smo začeli dobro in na zmago gremo tudi proti Sloveniji.

Kako dobro sicer poznate Slovence?
Milivoje Novaković je fantastično nevaren napadalec. Vratar Samir Handanović nosi to moštvo. Čuvaje mreže seveda še posebej spremljam. On daje moč zadnji vrsti, ki se počuti bolj samozavestno in lažje organizira napad. Imate odlične igralce, zelo spoštujem slovensko moštvo.

 

Lahko obudite spomin na Euro 2000 in remi 3:3 po slovenskem vodstvu 3:0?
To je bila "nemogoča" tekma. Realno smo bili favoriti oziroma so nas tako obravnavali mediji. V tekmo smo krenili malo preveč sproščeno, Slovenija je povedla že s 3:0 in imela še nekaj priložnosti. Nato pa neverjeten preobrat. Mislim, da je imel Slaviša Jokanović z glavo celo priložnost za zmago 4:3. To je bila ena najbolj norih tekem kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.