Šport > Nogomet
22 ogledov

Kraljevi sprejem za modre junake

Chelsea Lampard Liga prvakov parada London
1/13
Reuters
Novopečeni evropski klubski prvaki iz vrst Chelseja so se ob 14. uri po lokalnem času vrnili v London, nato pa je sledila 45 minutna parada šampionov po jugozahodnem delu angleške prestolnice. Nekaj utrinkov si poglejte v galeriji.

V nedeljskih zgodnjih popoldanskih urah je novi evropski prvak Chelsea začel s šampionsko parado po ulicah jugozahodnega dela Londona, kjer prebivalci po večini stiskajo pesti za Didierja Drogbaja in druščino. Najboljša ekipa v letošnji sezoni Lige prvakov se je iz Münchna v London vrnila ob 14. uri, le nekaj minut zatem pa se je začelo veliko slavje. Parada prvakov se je začela pri Stamford Bridgeu, na ulicah pa se je zbralo na deset tisoče navijačev Chelseja, ki so želeli pozdraviti svoje junake.

Na odprtem avtobusu je seveda prednjačili veliki junak Dorgba, ki je v finalu proti Bayernu izid sprva izenačil, nato pa še zadel odločilno enajstmetrovko. "Dvignili ste se kot feniks iz pepela. Navdušili ste tako London kot celotno Anglijo. To je sijajna zabava, odličen uvod za London pred začetkom olimpijskih iger," je bil ob velikem slavju, ki se verjetno ne bo končalo do zgodnjih ponedeljkovih ur, vzhičen lokalni svetnik Nick Botterill.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.