Šport > Nogomet
29 ogledov

Kranjčar se v Ukrajino seli zaradi denarja

Niko Kranjčar Kranjcar gol zadetek strel Žurnal24 main
Hrvaški nogometni reprezentant Niko Kranjčar je potrdil, da zapušča londonski Tottenham in se seli k Dinamu iz Kijeva. Čeprav pogodba še ni dokončno podpisana, naj bi se predstavniki obeh klubov že dogovorili o prestopu. Hrvat se bo tako pridružil rojaku Ognjenu Vukojeviću, ki že igra za ukrajinski klub.

"Ostajajo le formalne malenkosti, sam sem pooblastil agenta, da zaključi zadevo. Ne mislim, da bom storil korak nazaj v svoji karieri. Nogomet na vzhodu napreduje iz leta v leto, klubi iz Rusije in Ukrajine se borijo za vrh evropskega nogometa, v zadnjih desetih letih se je pri njih marsikaj spremenilo," je na pripravah hrvaške reprezentance pred evropskim prvenstvom dejal zvezni igralec, ki je pred odhodom na Otok igral za oba največja hrvaška kluba Dinamo in Hajduk.

Koliko znaša odškodnina za Zagrebčana, za zdaj še ni znano. Angleški mediji so pisali, da Tottenham zahteva deset milijonov evrov, Ukrajinci pa so bili pripravljati plačati osem milijonov. Kranjčar v zadnjih dveh sezonah v dresu Tottenhama ni prikazal veliko dobrih predstav, a trener Harry Redknapp vztraja, da nogometaša ne želi prodati.

"Kluba sta se dogovorila. Vse, kar še preostane, so nekatere malenkosti, ki se jih moram dogovoriti. Jaz osebno v tem ne bom udeležen. Zaupam ljudem, ki me zastopajo, sam pa se osredotočam na Euro," je za Jutarnji list povedal Kranjčar.

V Tottenham se je iz Portsmoutha preselil leta 2009, vendar kljub obetavnemu začetku po zaslugi poškodb in formi Garetha Bala ni več dobil veliko priložnosti. "V Rusiji in Ukrajini lahko z igranjem nogometa zaslužiš veliko denarja. Če priznamo ali ne, denar je pomemben," je dodal sedemindvajsetletnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.