Šport > Nogomet
7 ogledov

Krasić v 94. minuti uničil Lazio!

Zlatan Ibrahimovic Ibrahimović gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
1/19
Žurnal24 main
Milan je v 16. kolu Serie A zanesljivo slavil na gostovanju pri Bologni, pri kateri je Rene Krhin sedel na klopi. Juventus je na večernem derbiju z golom Miloša Krasića v 94. minuti premagal Lazio (2:1).

Galerija iz Serie A je TUKAJ!

Vse se je začelo tako dobro za Juventus, ki je na derbiju vrha lestvice prek Giorgia Chiellinija povedel že v drugi minuti tekme, a se je Lazio z oportunističnim zadetkom Maura Zárateja hitro vrnil v igro. Stara dama je zapravila kar nekaj lepih priložnosti, nedolžno pa niso napadali niti Rimljani, toda streho z olimpijskega stadiona v Torinu je vseeno šele globoko v sodnikovem podaljšku dvignil Miloš Krasić. Srbski vezist je nezaustavljivo prodrl po krilu in prišel do vratarja Fernanda Muslere, ki je njegovo podajo/strel preusmeril v lastno mrežo.

Zmaga Milana spet v režiji svete trojice
Kevin Prince Boateng
je že v deveti minuti načel mrežo domačinov, pri katerih tokrat Rene Krhin ni dobil priložnosti in je celotno tekmo sedel na klopi. Pohod nogometašev Milana je nadaljeval Robinho, ki je deset minut pred koncem prvega polčasa premagal bolonjskega vratarja Emiliana Viviana. Za končni izid pa je poskrbel Zlatan Ibrahimović, ki je v 60. minuti zabil še svoj deveti letošnji ligaški zadetek. V 78. minuti so varovanci Alberta Malesanija zapravili priložnost za častni zadetek, ko je Christian Abbiati Marcu Di Vaiu ubranil strel z 11-metrovke. Milančani so se z enajsto letošnjo zmago utrdili na vrhu lestvice Serie A, pred drugouvrščenim Napolijem pa imajo šest točk prednosti. 

Palermov preporod v drugem polčasu
Za nogometaše iz mesta, ki je znano predvsem po parmezanu, se je tekma začela sanjsko. Nogometaši Parme so na stadionu Renza Barbere namreč hitro utišali domače navijače, ki so že v sedmi minuti videli zadetek Cristiana Lucarellija.

Če si v prvem polčasu nogometaši Palerma niso ustvarili nobene resne priložnosti, pa so na pohod krenili v drugem. Izenačujoči zadetek domačih je bil plod lepe akcije, ki jo v 51. minuti kronal Mauricio Pinilla. Antomio Nocerino je po levi strani lepo prodiral, podal do Iličića, ki mu je s peto čudovito vrnil podajo, Nocerino je streljal, gostujoči vratar Antonio Mirante je žogo ubranil, odbitek pa je v nebranjeno mrežo pospravil Pinilla. Da je bilo slavje na siciljanskih tribunah še večje, pa sta poskrbela še Fabrizio Miccoli, ki je z mojstrskim strelom v 61. minuti premagal Miranteja, in Pajtim Kasami oz. Cristian Zaccardo, ki je natančno podajo Josipa Iličića z glavo v duelu s Kasamijem ob koncu tekme pospravil v lastno mrežo. Armin Bačinović je prav tako kot Iličić odigral vseh 90 minut.

Udineseju sedma letošnja zmaga
Udinese se je po slabem posredovanju slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića v 31. minuti hitro znašel v težavah (zadel je Mario Alberto Santana), za nameček pa domačim niso bile naklonjene niti sodniške odločitve. Drugi polčas je prinesel več veselja za domače navijače na stadionu Friuli. V 63. minuti je za izenačenje zadel Pablo Armero, ki je z levico s kakšnih 40 metrov s pravo bombo premagal gostujočega vratarja Vlada Avramova. Zmago je Videmčanom deset minut pred koncem tekme pristreljal Antonio Di Natale, ki se je s svojim desetim letošnjim zadetkom prebil na sam vrh lestvice strelcev Serie A.

Nogometaši Napolija so z zadetkom Mareka Hamšika v 25. minuti prišli do izjemno pomembne zmage na gostovanju proti Genoi, ki jih je popeljala na tretje mesto na lestvici.

Lestvica:
1. AC Milan 36 točk

2. Napoli 30
3. Lazio 30
4. Juventus 30
5. Palermo 26
...
9. Udinese 23
...
12. Chievo 20
...
18. Lecce 15
19. Cesena 12 (-1)
20. Bari 10

Italijanska liga, 16. kolo:

Palermo : Parma 3:1 (0:1)
Pinilla (51), Miccoli (61), Zaccardo (89/ag); Lucarelli (7)
Iličić in Bačinović (oba Palermo) sta igrala celotno srečanje. 

Udinese : Fiorentina 2:1 (0:1)
Armero (63), Di Natale (79); Santana (31)
Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Genoa : Napoli 0:1 (0:1)
Hamšik (25)
RK: Pazienza (85/Napoli)

Bologna : AC Milan 0:3 (0:2)
Boateng (9), Robinho (35), Ibrahimović (60)
Krhin
(Bologna) je sedel na klopi. 

Cagliari : Catania 3:0 (2:0)
Nene (11, 27, 71)
RK: Martinho (54), Morimoto (76/oba Catania)

Lecce : Chievo 3:2 (2:0)
Ofere (17), Piatti (45, 68); Bogliacino (55), Mandelli (90)
Jokić je odigral celo tekmo, Cesar (oba Chievo) je igral do 67. minute.

Roma : Bari 1:0 (1:0)
Juan (30)
Totti (Roma) je v 20. minuti zapravil enajstmetrovko.

Juventus : Lazio 2:1 (1:1)
Chiellini (2), Krasić (90); Zárate (15)

Prestavljeno zaradi svetovnega klubskega prvenstva:

Inter – Cesena

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.