Šport > Nogomet
24 ogledov

Krasić v Juve, Pantelić v Grčijo

Krasić je zamenjal nogometno sredino. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nogometna tržnica je kljub pričetkom sezon še vedno zelo aktivna. Srb Miloš Krasić je iz CSKA-ja prestopil v Juventus, Brazilec Wesley je podpisal z Werderjem, Pantelič pa z Olympiacosom.
Nemški nogometni prvoligaš Werder Bremen je sporočil, da je podpisal štiriletno pogodbo z Brazilcem Wesleyjem.

Srbski reprezentančni vezist Miloš Krasić je podpisal štiriletno pogodbo za "bianconere". Italijanski nogometni velikan Juventus je na spletni strani potrdil, da so se z njegovim prejšnjim delodajalcem moskovskim CSKA dogovorili za transfer v vrednosti 15 milijonov evrov.

Kot so sporočili, bo klub znesek odštel v treh obrokih v višini pet milijonov evrov, plačilo prvega obroka zapade 25. avgusta, drugega 15. julija 2011, tretjega pa 15. julija 2012.

Sem najsrečnejši človek na svetu. Vedno sem verjel v Juve.
Miloš Krasić

Petindvajsetletni srbski igralec je že v četrtek pripotoval v Torino, kjer ob prihodu ni skrival velikega navdušenja: "Sem najsrečnejši človek na svetu. Vedno sem verjel v Juve, tudi takrat, ko stvari niso kazale najbolje, sem vedel, da se bodo vse težave rešile. In nisem se zmotil."
Juve bo šele njegov tretji profesionalni klub. Nogometno profesionalno pot je začel pri rosnih 14 letih v novosadski Vojvodini, leta 2004 se je pridružil CSKA, s katerim je osvojil dva naslova ruskega državnega prvaka, štirikrat pa je slavil tudi v pokalnem tekmovanju. Največji uspeh z ruskim klubom je dosegel leta 2005, ko je CSKA zmagal v pokalu UEFA. Pri stari dami upajo, da bo Krasić v Juventusu novi Pavel Nedved, nekdanji češki reprezentančni vezist se je lani upokojil.

Poleg Krasića pa v Juve prihaja tudi Aquilani, ki iz Liverpoola prihaja v Staro damo na posojo za eno sezono.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pantelić v Oympiacos
Grški nogometni velikan Olympiacos je objavil, da je s srbskim napadalcem Markom Pantelićem podpisal dveletno pogodbo. Za zdaj iz pirejskega kluba niso sporočili finančnih podrobnosti prestopa, lokalni mediji pa ocenjujejo, da bo Pantelić zaslužil po 1,4 milijona evrov na leto.

31-letnik je minulo sezono igral za Ajax in v 25 tekmah zbral 16 golov.
V dresu srbske izbrane vrste je do zdaj unovčil 35 nastopov in dosegel sedem zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.