Šport > Nogomet
204 ogledov

Krčani dobili edini prvoligaški dvoboj

Nk Krško
Od pokalnega tekmovanja se poslavljajo tudi Celjani.

Sreda je ponudila tri dvoboje v osmini finala slovenskega pokala, po njih pa je znanih že sedem od osmih udeležencev četrtfinala. Edini popolnoma prvoligaški dvoboj sta tokrat odigrala Celje in Krško, Posavci pa so v gosteh prišli do prepričljive zmage. Izbranci Alena Ščulca so zmagali s 3:0, med strelce se je vpisal tudi povratnik na slovenska nogometna igrišča Dalibor Volaš. 

Ta je dosegel drugi zadetek za goste, ki so v 13. minuti že vodili z 2:0. Še pet minut prej je v polno meril Luka Vekić, celjska mreža se je zatresla že ob prvem strelu Krčanov na vrata. S 3:0 pa so Krčani povedli v 56. minuti, ko je sprožil Marco Da Silva z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila od celjske obrambe in preletela vratarja Matjaža Rozmana.

Aluminij je na Prevaljah, kjer se je zbralo 400 gledalcev, brez posebnih težav odpravil nižjeligaša Korotan, potem ko mu je tri gole zabil v drugem polčasu. V 54. minuti je bil uspešen Rok Kidrič, minuto zatem Ivan Kontek, v 67. pa je zadel še Nikola Leko.

Na prvi tekmi dneva je Gorica z 2:0 (1:0) v gosteh premagala Brda. Za Gorico sta zadela Bede Osuji v 15. minuti in Andrija Filipović v drugi minuti sodniškega dodatka ob koncu tekme. Od 56. minute dalje so izbranci Mirana Srebrniča sicer igrali z igralcem manj, saj je po dveh rumenih kartonih iz igre moral Rok Grudina.

Zadnji četrtfinalist bo znan v četrtek po obračunu med Olimpijo in Triglavom. V četrtfinale so se že prejšnji teden prebili Mura, Maribor, Koper in Domžale.

Pokal Slovenije, osmina finala:

Sreda, 12. september:
Mura : Rudar Velenje             1:0 (0:0)
Bravo : Maribor                  2:3 (2:1)
Koper : Nafta 1903               2:0 (0:0)
Ivančna Gorica : Domžale         0:3 (0:2)

Sreda, 19. september:
Brda : Gorica                    0:2 (0:1)
Korotan Prevalje : Aluminij      0:3 (0:0)
Celje : Krško                    0:3 (0:2)

Četrtek, 20. september:
18.00 Olimpija Ljubljana - Triglav Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.