Šport > Nogomet
14 ogledov

Krhin prvič v črno-modrem

rene_krhin2_despot Žurnal24 main
Prva zgodba tokratnega legionarskega vikenda je prav gotovo debi Reneja Krhina v italijanski ligi. Vezist slovenske reprezentance je okusil deset minut tekme proti Parmi (2:0).
ITALIJA

Največji met je med slovenskimi legionarji brez dvoma uspel Reneju Krhinu (Inter). Na San Siru mu je namreč trener Jose Mourinho namenil zadnjih deset minut tekme proti Parmi (2:0), zamenjal pa je nizozemskega virtuoza Wesleyja Sneijderja . Krhin je začel akcijo za končni rezultat, ko je po desnem krilu lepo zaposlil Maria Balotellija , ta pa je v sredini našel Diega Milita , ki mu ni bilo težko zadeti. Virtuoz iz Jakobskega Dola je tako z dobrimi 19 leti najmlajši Slovenec, ki je kadarkoli debitiral za klub v najmočnejših ligah.
Samir Handanović je z Udinesejem , ki je še vedno lovil prvo zmago v letošnji sezoni, gostil Catanio (4:2). Po slabem prvem polčasu so črno-beli zaostajali z 1:2, "Sarmo" pa sta premagala Japonec Takayuki Morimoto in domačin Giuseppe Mascara . Videmčani so se v drugem delu kljub temu pobrali in na krilu hat-tricka Antonia Di Nataleja na koncu zanesljivo zmagali.

NEMČIJA

Zlatko Dedič
(Vfl Bochum) je na gostovanju v Hoffenheimu (0:3) začel v konici napada skupaj z Miroslavom Šestakom (Slovaška). Oba sta pred to tekmo zadela za svoji reprezentanci, tokrat pa to ni uspelo nikomur. Dedič v 62. minutah na igrišču ni blestel, zamenjal pa ga je napadalec Bochumove druge ekipe, 18-letni Mirkan Yakin . Modro-beli so tako po petih kolih s štirimi točkami na 15. mestu, tik nad cono izpada.

Tudi Lukas Podolski pri Kölnu zaenkrat še ni Podolski iz Bayerna. Kljub edinemu zadetku proti Schalkeju. © Reuters

 
Milivoje Novakovič in Mišo Brečko (1. FC Köln) s kozlički ne najdeta poti iz krize. Slovenska reprezentanta sta znova začela tekmo, a spet okusila poraz na domači tekmi s Schalkejem (1:2). Novaković, ki je v napadu začel skupaj z Lukasom Podolskim (edinim strelcem), je zaradi ugovarjanja dobil tudi rumeni karton, Brečka pa je trener Zvonimir Soldo zamenjal v 76. minuti. Köln z le eno osvojeno točko ostaja na zadnjem mestu.

Matej Mavrič Rožič
(TuS Koblenz) je v 2. Bundesligi odigral celo tekmo ob porazu z 1:2 ob Baltiku proti Hansi Rostock .

FRANCIJA

Najbolj se je na zahodu Evrope izkazal Valter Birsa (Auxerre), ki je prvem golu v reprezentančnem dresu tokrat dodal tudi dobro predstavo v klubskem. Na domači tekmi proti Nici (2:0) je v igro vstopil v 56. minuti in se v statistiko vpisal s sodelovanjem pri drugem golu Romuna Daniela Niculaeja . Bojan Jokič (Sochaux) je poraz v Lillu (0:1) spremljal s klopi, Boštjan Cesar pa zaradi poškodbe ni bil v kadru Grenobla za poraz pri Bordeauxu (0:1).

BELGIJA

Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler (Gent) – Ljubijankić je ob zmagi s 5:1 proti Roeselareju v 70. minuti zabil gol za 3:0, sodeloval pa je tudi pri drugem in četrtem golu. Šulerja ni bilo v ekipi.

Ljubijankić nadaljuje z dobro strelsko formo - tokrat je na domači tekmi z glavo zabil gol za 3:0. © AFP

 
ANGLIJA

Robert Koren
(West Bromwich Albion) je domačo tekmo proti Plymouth Argylu začel na klopi in vstopil v 62. minuti pri rezultatu 2:1. West Bromwich Albion je do konca zadel še enkrat za končnih 3:1 in ostal na vrhu lestvice skupaj z Newcastlom Unitedom .

NIZOZEMSKA

Tim Matavž
(Groningen) je zmago v gosteh proti Heerenveenu (1:0) skorajda v celoti presedel na klopi. V igro je vstopil kot taktična zamenjava v 87. minuti namesto edinega strelca Martina Nordstranda .

Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam) je ohranil mrežo nedotaknjeno v domači zmagi proti RKC (1:0).

PORTUGALSKA

Nejc Pečnik (Nacional) je ob porazu pri Rio Aveju (0:2) igral celoten drugi polčas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.