Šport > Nogomet
17 ogledov

Krhinova Bologna ustavila Inter

Wesley Sneijder Gyorgy Garics Federico Casarini
1/18
Žurnal24 main
S tekmo med domačo Bologno in prvaki Interjem Milanom se je v ponedeljek zaključilo prvo kolo Serie A. Rafael Benitez je na klopi Nerazzurrov doživel nov spodrsljaj, saj so prvaki le remizirali (0:0).
David Trezeguet je po desetih letih in 171 doseženih golih zapustil Juventus iz Torina. Klub in igralec sta se za prekinitev pogodbe dogovorila sporazumno, 32-letni Trezeguet pa naj bi se selil v španski Hercules iz Alicanteja.

Inter Milan po odhodu Joséja Mourinha igra praktično po istem sistemu in z istimi igralci, a rezultatov ni. Rafael Benitez pač ni José, bi lahko dejali. Po porazu v evropskem superpokalu je Nerazzurrom spet spodrsnilo, tokrat na zadnji tekmi prvega kola proti Bologni Reneja Krhina. "Interisti" so se sicer trudili in imeli nekaj priložnosti, najlepši pa je Samuelu Eto'oju v drugem polčasu ubranil mladi domači vratar Emiliano Viviano. Španski strateg Benitez, ki je precej nepriljubljen zapustil Liverpool, si je tudi v mestu mode hitro začel nabirati nasprotnike. Zaenkrat "le" rezultatske. POGLEJTE SI UTRINKE IZ PRVEGA KOLA SERIE A IN SVEČANO PREDSTAVITEV ZLATANA IBRAHIMOVIĆA

Zbrani na tribunah San Sira so pred tekmo družno zaploskali Zlatanu Ibrahimoviću, ki ga je AC Milan tako spretno in tako poceni bliskovito "ukradel" iz Barcelone. Če je bil še kot nogometaš mestnega tekmeca Internazionaleja osovražena oseba "Curve Sud", se je zdaj vse spremenilo in od njega pričakujejo velike stvari. Na primer - z italijanskega (ali vsaj milanskega) prestola po dolgih letih vreči Nerazzurre. Ibrahimović je nato v družbi italijanskega premierja in predsednika kluba Silvia Berlusconija ter podpredsednika kluba Adriana Gallianija spremljal tekmo, ki so jo Rossoneri odločili že v prvem polčasu. Vse gole so dosegli Brazilci - dva Alexandre Pato, enega pa Thiago Silva. Noben večer ni popoln brez zadetka Filippa Inzaghija in stari mojster tudi tokrat ni razočaral z golom v zadnji minuti.

Cesar debitiral za Chievo
Svoj ligaški debi je z zmago začinil slovenski reprezentant Boštjan Cesar. Ljubljančan je odigral celo domačo tekmo proti Catanii (2:1), medtem ko je njegov reprezentančni in branilski kolega Bojan Jokić tekmo presedel na klopi. Zmagoviti gol je za domače zabil standardni junak Sergio Pellissier iz enajstmetrovke v 84. minuti.

Novi Juventus - stare težave
Lep zadetek Massima Donatija malo pred koncem prvega polčasa je presodil Juventusu na tekmi z Barijem, kjer je na klopi neuspešno debitiral novi trener Bianconerov Luigi Del Neri. Poškodbe so ga prisilile, da je že takoj v ogenj poslal najbolj zveneče okrepiteve - Miloša Krasića, Fabia Quagliarello, ki je iz Napolija prišel šele v petek, in nekdanjega branilca Barija Leonarda Bonuccija. Krasića je Del Neri zamenjal že na začetku nadaljevanja, Juve pa je bil večino tekme povsem nemočen. Zaenkrat torej vse po starem pri stari dami, ki je po lanski podpovprečni sezoni malce prevetrila moštvo. Zaenkrat je ekipa "nova", a rezultati ostajajo "stari".

Sarma "popil" evrogol na premieri sezone
Nogometaši Udineseja so svojo prvo "zmago" pred začetkom novega prvenstva praktično že dosegli, saj je njihov prvi strelec Antonio Di Natale odločil, da v jeseni svoje kariere ne bo odšel k Juventusu. Kljub Di Nataleju pa so si Videmčani proti Genovi na prvi tekmi sezone pripravili bore malo dobrih priložnosti in slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je imel kar nekaj dela proti bogatemu napadalnemu arzenalu gostov na čelu s portugalcem Miguelom Velosom in nekdanjim italijanskim reprezentantom Luco Tonijem. Slednji je igro zaradi poškodbe sicer zapustil že v prvem polčasu. Na koncu je odločitev padla deset minut pred koncem, ko je sicer zanesljivega "Sarmo" s pravim evrogolom premagal Giandomenico Mesto. Bianconeri tako s porazom začenjajo novo sezono in upajo, da jih ne čaka nov živčen boj na dnu lestvice. Na klopi domačih je zaradi poškodbe drugega vratarja sedel tudi drugi "videmski" Slovenec Jan Koprivec.

V Serie A bo to sezono igralo šest Slovencev: Samir Handanović pri Udineseju, Boštjan Cesar in Bojan Jokić pri Chievu, Rene Krhin v Bologni ter še Josip Iličić in Armin Bačinović pri Palermu.

Branilci naslova Inter Milan bodo zaradi petkove tekme evropskega superpokala prvo kolo Serie A odigrali v ponedeljek, ko gostujejo v Bologni. Po odhodu Joséja Mourinha in prihodu novega trenerja Rafaela Beniteza so tekmeci (s podprvakom AS Romo na čelu) prepričani, da jim bo letos lažje konkurirati zmagovalcem Lige prvakov. "Igrati moramo, kot so ti nogometaši že navajeni. Ta sistem že deluje, postopno ga bomo le malo izboljšali," poudarja trener Benitez. Inter je poleti zapustil Mario Balotelli, sicer pa večjih sprememb v njihovem igralskem kadru ni.

Italijanska liga, 1. kolo:

Udinese : Genoa 0:1 (0:0)
Mesto (81)
S. Handanović je branil celo tekmo, Koprivec (oba Udinese) je sedel na klopi.

Roma : Cesena 0:0

Bari : Juventus 1:0 (1:0)
Donati (43

Chievo : Catania 2:1 (1:1)
Moscardelli (14), Pellisier (83/11-m); Ricchiuti (22)
Cesar je igral celo tekmo, Jokić (oba Chievo) je sedel na klopi.

AC Milan : Lecce 4:0 (3:0)
Pato (16, 28), Thiago Silva (23), Inzaghi (90)

Parma : Brescia 2:0 (2:0)
Bojinov (11), Morrone (45)

Sampdoria : Lazio 2:0 (0:0)
Cassano (60/11-m), Guberti (71)

Palermo : Cagliari 0:0

Fiorentina : Napoli 1:1 (0:1)
D'Agostino (49); Cavani (7)
RK: Vargas (68/Fiorentina); Blasi (74/Napoli)

Bologna : Inter 0:0
Krhina
(Bologna) ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.