Šport > Nogomet
18 ogledov

Kritika o Becksu: "Niti med 1.000 najboljših"

Beckham Lyon Paris Saint-Germain PSG Ligue 1 Francija liga prvenstvo EPA
Slavnostnim odam Davidu Beckhamu, ki je v četrtek sporočil, da igra zadnje tekme v bogati nogometni karieri, so se pridružili mnogi bivši in še vedno aktivni nogometaši in trenerji. A ne vsi - nekdanji angleški reprezentant Chris Waddle je denimo mnenja, da Beckhama ne bi uvrstil niti med tisoč najboljših nogometašev zadnjih 40 let.

"Rekel bi, da je bil dober igralec, ne bi pa ga označil za velikana," je dejal Chris Waddle, eden redkih, če ne celo edini, ki se ni pridružil slavospevom Davidu Beckhamu. 38-letnik je v četrtek naznanil, da se bo po koncu sezone pri Paris Saint-Germainu poslovil od igranja profesionalnega nogometa.

Besede hvale za nekdanjega kapetana angleške reprezentance, ki je zanjo odigral 115 tekem, so hitro začele leteti proti Parizu, toda eden medijsko najbolj razvpitih nogometašev v zgodovini več kot očitno ni bil po okusu Waddla. 52-letni Waddle, tudi sam nekdanji reprezentant Anglije, si je "Becksa" privoščil v pogovoru za radio BBC.

"Lahko greste skozi seznam igralcev iz Premier League v 70. in 80. letih. Če sem pošten, Beckham verjetno ne bi bil med prvimi tisočimi. Menim, da je bilo veliko bolj talentiranih igralcev po svetu. Ampak iz tistega, kar ima, je iztisnil največ," je še dodal Waddle, nekdanji član Newcastle Uniteda, Tottenhama, Sheffield Wednesdaya in Marseilla.

Oba zgrešila pomembni enajstmetrovki

Waddle, ki je za Anglijo odigral več kot 50 tekem, sicer nikoli ni igral z Beckhamom, saj je reprezentančno kariero sklenil že leta 1991, Beckham pa se je takrat še kot član Manchester Uniteda šele prebijal na mednarodno sceno, kjer je za Anglijo debitiral leta 1996.

Oba moža pa druži veliko bolj nesrečna okoliščina - oba sta zgrešila pomembni enajstmetrovki na velikih tekmovanjih. Waddle je bil med nesrečniki v polfinalu svetovnega prvenstva proti Nemčiji leta 1990, medtem ko je Beckham visoko čez gol, podobno kot Waddle, ustrelil proti Portugalcem v četrtfinalu Eura 2004.

Beckham Becks pivo The Sun naslovnica slovo upokojitev | Avtor: Facebook Facebook
Slovo enega od najbolj priljubljenih nogometašev na Otoku vseh časov je razumljivo močno odmevala v vseh dnevnih časopisih. Najbolje prodajani tabloid The Sun je imel Beckhama na svoji prvi, četrti, peti, šesti in sedmi strani, prav tako pa so o nekdanjemu članu Manchester Uniteda, Real Madrida, Los Angeles Galaxyja in AC Milana pisali tudi na športnih straneh. Dodali so tudi 12-stransko prilogo.

Zelo dobro uporabil svojo podobo

"End it like Beckham" je bil večkrat uporabljeni naslov, ki se je navezoval na znameniti film iz leta 2002 z naslovom "Bend it Like Beckham", v katerem je igrala mlada Keira Knightley"Ima izjemno podobo in uporabil jo je zelo dobro," je nadaljeval Waddle.

"Nikoli ni imel trika, ni bil preveč hiter, ampak bil je zelo dober pri prostih strelih in predložkih, ustvarjal je priložnosti in zadetke, zato je bil tako fantastičen za vse klube, za katere je igral. Govoril je prave stvari, prodajal je majice, prinašal je denar in kamor koli je šel, se je lepo obnašal."

Ancelotti potrdil: igral bo na zadnji domači tekmi

Trener Carlo Ancelotti, ki bo Beckhama pri PSG vodil na njegovih zadnjih dveh tekmah, je že potrdil, da bo Anglež gotovo igral na sobotni tekmi z Brestom, ki bo zadnja domača za nove francoske prvake v letošnji sezoni Ligue 1. 

Beckham bo tako nastopil na še 14. tekmi v majici pariškega prvoligaša in deseti v Ligue 1, zadnje minute pa bo verjetno dobil naslednji teden na gostovanju pri Lorientu

"Ljubi svoj poklic," je o svojem trenutnem in tudi nekdanjem varovancu pri AC Milanu povedal Ancelotti. "Je zelo, zelo skromen nogometaš. To je kvaliteti, ki sem ju najbolj prepoznal v njegovem karakterju. Imel je fantastične sposobnosti pri podajah - v tem elementu je bil med najboljšimi na svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.