Šport > Nogomet
21636 ogledov

Green Dragons 'zažgali' Ljubljano, oglasil se je Janković

Green Dragons Green Dragons/Facebook
Pirotehnični spektakel, s katerim je navijaška skupina Green Dragons v središču prestolnice obeležila 35 let delovanja, je izzval kritike na družbenih omrežjih, medtem ko pritožb s strani občanov za zdaj še niso zabeležili.

V ponedeljkovi akciji navijaške skupine Green Dragons, ki je 35 let delovanja obeležila s kurjenjem bakel in obsežnim ognjemetom v središču prestolnice, po dosedanjih podatkih ni bilo izgredov ali poškodb na objektih, je povedal ljubljanski župan Zoran Janković. V primeru pritožb meščanov zaradi dogodka pa se bo vsakemu opravičil, je napovedal.

Ponedeljkov "pirotehnični spektakel", kot so ga poimenovali v skupini Green Dragons, je predvsem na družbenih omrežjih povzročil kar nekaj kritik. Približno desetminutno dogajanje je bilo namreč zelo hrupno, rakete, bakle in dimne bombe pa so tudi močno onesnažile ozračje v najožjem središču mesta ter precej meščanov in obiskovalcev presenetile.

Green Dragons | Avtor: Green Dragons/Facebook Green Dragons/Facebook

Na vprašanja glede dogodka je danes na redni tedenski novinarski konferenci odgovarjal tudi ljubljanski župan Janković. Ta je povedal, da je vodstvo skupine na sedež mestne občine prišlo napovedat, da bodo obletnico delovanja proslavili na tak način. Na vprašanje, ali so dogodek prijavili na upravni enoti, je župan dobil odgovor, da tega v skupini ne počnejo.

Vodstvu občine so Green Dragons izrazili željo, da se za 15 minut v najožjem središču ugasne javna razsvetljava, in tej želji so na občini sledili. Javno podjetje Voka-Snaga je nato tudi pospravilo odpadke, ki so ostali za ponedeljkovim dogajanjem.

Janković za zdaj nima podatkov, da bi med akcijo prišlo do kakšnega izgreda ali poškodbe na objektih.

Se pa zaveda vseh negativnih vidikov dogodka, a pri tem opozarja, da bi Green Dragons to izvedli v vsakem primeru.

Če pa se bodo meščani zaradi ponedeljkovega večernega dogajanja pritožili na občino ali njemu osebno, je Janković danes napovedal, da se bo vsakemu opravičil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:03 04.oktober 2023.

    Daj ne jokajte tu na komentarjih! Vendar imam opazko, ko bodo Dragonsi pripravili spektakel kot ga je Gorčica ob obletnici naj se pa oglasijo! To kar so pa Dragonsi naredili je pa kar nekaj!!!

  • Anja1956 19:04 03.oktober 2023.

    Gre predvsem za nedopustno onesneževanje okolja ! To, da jim je to dovolil mafijski šef Jankovič, pa smrdi na korupcijo !

  • oneh 15:00 03.oktober 2023.

    Ko izvajajo orgije levaki, je to spektakel. Ko le pomislijo na kaj podobnega normani so pa uboge živali, katere trpijo zaradi zvočnih in svetlobnih učinkov, pa zakon o rabi pirotehnike, pa starejši in šibkega zdravja, pa... Imamo pa svobodo in levaki plešete.