Šport > Nogomet
14 ogledov

Kritiki nad "harakiri" Barçe: "Brez sramu"

Neymar Valladolid Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Španski in svetovni mediji so se lahko v soboto pozabavali s katastrofalno predstavo Barcelone, ki je v Valladolidu, po mnenju mnogih, že predala boj za naslov.

"Žalostna in neprepoznavna Barcelona se je začela poslavljati od La Lige z gigantskimi koraki," so zapisali kolegi pri katalonskem športnem dnevniku Mudu Deportivu. Dodali so, da je drugi zaporedni poraz v gosteh jasen znak, da je boj za naslov zgolj še upanje, medtem ko je debakel v Valladolidu jasno tudi pokazal, da pri Barceloni riba ne smrdi le pri glavi, temveč tudi pri najboljših posameznikih ekipe, ki so proti eni najslabših ekip Primere prikazali katastrofalno predstavo.

"Brez nogometa, brez glavnih posameznikov in brez sramu," je tekmo strnil španski dnevnik El País, ki je Barcelono primerjal celo s truplom, iz boja za naslov pa Katalonci padajo "kot v počasnem posnetku", so še dodali.

"Grozljiva predstava"

"Barça po porazih z Valencio, la Realom (Sociedadom) in Valladolidom ni imela več možnosti za napake. Niti virus FIFA, niti zgodbe, ki obkrožajo ekipo, ne morejo opravičiti te grozljive predstave. Na Camp Nouu se obeta izjemna napetost, če ne napredujejo mimo Manchester Cityja. Ne le zato, ker ne smejo več izgubljati točk, ampak tudi zato, ker jim takrat niti Bog ne bo mogel več pomagati."

Trener Gerardo Martino je po obračunu sicer branil predstavo varovancev, ki jim kljub številnim vprašanjem ni želel naprtiti pomanjkanja želje, a je večkrat ponovil, da so Kataloncem zmanjkale povsem nogometne reči.

Pomanjkanje gibanja

"Manjkalo nam je tisto, kar dela Barço," je dejal Martino. "Dobra gradnja akcij, iskanje prostora, prodiranje po krilih in globina. Imeli smo zelo malo priložnosti, da smo lahko stekli proti golu, praktično vedno smo se morali boriti z desetimi branilci. Dobra rešitev bi bila, da bi si ustvarili več prostora," je še dodal Argentinec, ki mu je tudi ušlo, da bi se povsem statična ekipa "morala gibati". Edini, ki je še kolikor toliko ušel kritikam, je bil vedno gibljivi Pedro Rodríguez.

Ekipa se je večinoma zavila v molk, razen nekaj izjav prek socialnih omrežij je tekmo za medije ocenila le peščica igralcev, Gerarda Piquéja naj bi ob odhajanju s stadiona skušali tudi napasti pripadniki najbolj vročekrvne katalonske navijaške skupine Boixos Nois.

Alves o zapuščanju ladje

"Kdor nima upanja, naj zapusti ladjo. Mi se bomo borili, dokler bomo imeli možnosti," je bojevito izjavil branilec Daniel Alves. "Jasno je, da se napake drago plačajo vsakič bolj. A še se borimo. Če izgubimo v sredo, je veliko bolj usodno, kot to, da smo izgubili danes. Dokler bodo možnosti, se bomo borili. Odvisno je tudi od tega, kaj bodo storili ostali."

Še nekaj kritik: katalonski Sport je zapisal, da si Barça očitno "res želi izgubiti prvenstvo", dnevnik El Mundo pa je poročal o "harakiriju".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.