Šport > Nogomet
15 ogledov

Kritiki udarili po Realu: "Nogomet premagal milijone"

Bale Ronaldo Real Madrid Atletico Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Kritiki po sobotnem porazu na mestnem derbiju proti Atléticu ne prizanašajo Real Madridu. "Krivda je povsem naša, ne trenerjeva," je po tekmi dejal Cristiano Ronaldo.

Španski mediji so si po prvem ligaškem porazu Real Madrida v novi sezoni dali duška, potem ko so v zadnjih kolih spremljali sopihanje moštva Carla Ancelottija, ki je nazadnje zgolj po zaslugi velikih sodniških napak izvlekel celo kožo iz Elcheja, tokrat pa bil "tri četrtine tekme povsem nemočen" proti mestnemu tekmecu Atléticu, piše madridski dnevnik AS. 

"(Carlo) Ancelotti je že začel iritirati, ker daje povsem jasne znake, da politizira s predsednikom. Nogomet je premagal milijone, definitivno. Atlético je pokazal, da je vreden več, kot je cena njegovih igralcev," je bil oster glavni urednik časopisa Alfredo Relaño

Ancelotti izgubil kredit

"Strah 14 let so izbrisali v finalu pokala, zdaj se Atlético ne boji niti takrat, ko zapravi toliko priložnosti za zaključek tekme, kot jih je zapravil včeraj. Madrid (Real, op. a.) je drugi ekstrem, plod finančnih nečednosti Florentina (Péreza), diletanta, ki je enkrat že doživel polom, a ga ni izučilo. Igralci prihajajo in odhajajo, Madrid pa je zdaj na polovici tiste poti, na kateri je pred kratkim že bil, zdaj pa izgleda kot AnžiBarça in Atlético bežita za pet točk, bilo bi jih sedem, če ne bi bilo (sodnika Fernándeza, op. a.) Muñiza. Ancelotti je izgubil kredit v le nekaj dneh zaradi rezultatov in zaradi tega, ker je jasno, kaj namerava. Žrtvovanje Isca pred (Karimom) Benzemajem je bila kaplja čez rob za mnoge. Ima čas in igralce, ampak ni na pravi poti in to ve."

Ramos Diego Costa Real Madrid Atletico | Avtor: EPA EPA
Ancelotti je na novinarski konferenci po tekmi sicer zagotavljal, da z Realom je na pravi poti, a znova izpostavil "počasnost" svojega moštva, s katerim je trpel že na zadnjem gostovanju pri Elcheju (2:1), ko je beli balet slavil s pomočjo sporno dosojene enajstmetrovke tokrat povsem nerazpoloženega Cristiana Ronalda.

"Mnogo težje, če igraš počasi"

"Menim, da smo imeli enako težavo kot na drugih tekmah. Najprej smo igrali počasi, potem pa, ko je žoga prišla naprej, ni bilo prostora za iskanje dobrih rešitev. Ko igraš proti dobro organizirani ekipi, je mnogo težje, če igraš počasi. Nato se je vse zapletlo še zaradi gola, izgubili smo samozavest in tekma ni bila dobra," je dejal Ancelotti.

"Zdaj smo odigrali dve zelo slabi tekmi. Potrebno je biti boljši, bolj zbran. Vse to je potrebno popraviti z bolj jasno idejo igre. Nismo v lahkem položaju, ker izgubiti doma ni dobro, ampak jasno je, da se bo potrebno hitro izboljšati in najti rešitve. Pet točk zaostanka za Barço in Atléticom ni malo. Ampak prvenstvo je še dolgo in imamo čas za izboljšave. Moramo nadaljevati s tem delom, igralci so pripravljeni igrati v tem sistemu. Prepričan sem, da se bomo izboljšali. Kako? Igrati bolj v globino, hitreje, več brez žoge. Težava je v hitrosti igre, če je ni, potem imaš težave."

Simeone: "Od prvega do številke 18 vedeli, da je le ena možnost: zmaga!"

Gostujoči strateg Diego Simeone je sijal po že drugi zaporedni zmagi na Santiagu Bernabéuu, kjer je v lanski sezoni ugnal Joséja Mourinha, prekinil urok tekem z mestnimi sosedi in z rdeče-belimi osvojil pokal, tokrat pa po skoraj 15 letih uspel slaviti še v prvenstvu, a se znova izognil namigovanjem o bitki za naslov.

"Bilo bi demagoško. V izjemno dolgi sezoni je ekonomska moč ostalih mnogo večja od naše. Mi se bomo z našimi orožji borili in pustili življenje v vsaki tekmi," je dejal "El Cholo", ki si svoj kultni status ob reki Manzanares veča iz dneva v dan. Skupaj z Barcelono je prvenstvo začel s sedmimi zmagami in je še vedno stoodstoten.

"Živahni" Costa se je obnašal dobro

"Igralcem je uspela neverjetno dobra tekma. Z vidika intenzitete, z vidika vedenja, kje lahko škodujejo nasprotniku. Lahko jim le čestitam, ker so se tako odzvali na izjemno pomembni tekmi. Zvestoba ekipi in klubu s strani igralcev je odvisna od vseh nas. Ne bi govoril o Realu, le o nas samih. Igralci so govorili na zelenici. Od prvega do številke 18 so vedeli, da je bila nocoj samo ena možnost: možnost zmage."

Posebno poglavje je bil (znova) njegov napadalec in brez dvoma prvi igralec tekme Diego Costa. Brazilec, morda celo bodoči španski reprezentant, je po desetih minutah obračuna na Bernabéuu zabil odločilni gol, a pred odhodom z igrišča zaradi poškodbe v zadnjem delu tekme postoril še mnogo več kot le to.

"Ima še veliko prostora za izboljšave," je zatrdil Simeone. "Vsi moramo rasti, to skušamo početi iz dneva v dan. Igralci niso perfektni, najboljše pri njemu (Costi, op. a.) pa je njegova čisto nalezljiva želja. Je eno izmed src te ekipe, prenaša tisto, kar čutijo vsi, to pa se zelo ceni. Da je tvegal izključitev? Dobro se je obnašal, če mu odvzamemo živahnost, to ne bo več on. Boril se je z nogometaši 'velike hierarhije', kot so Pepe, (Sergio) Ramos in (Sami) Khedira, to ni lahko. On je zelo pogumen in skromen nogometaš."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.