Šport > Nogomet
6 ogledov

Kriza Celja se nadaljuje

Po odhodu Milka Djurovskega je nad Mariboričani le posijalo sonce. Žurnal24 main
Na obeh nedeljskih tekmah so se treh točk veselili gostje. Mariborčani po Celju zavzeli še Ptuj, Celjani pa so pred domačimi gledalci tokrat izgubili še s Primorjem.
 

PrvaLiga Telekom, 19. kolo

Interblock : Nafta 1:1
Koper : Livar 4:0
Gorica : Domžale 2:0         Drava : Maribor  1:2
Celje : Primorje 0:2

Pavel Pinni je v četrtek podaljšal pogodbo s Celjani, a ob tako slabih izidih njegova prihodnost še zdaleč ni tako jasna in gotova. Celjani so namreč proti Primorju doživeli že sedmi zaporedni poraz, s katerim se iz tedna v teden bolj bližajo "zoni za obstanek." Prvi zadetek je padel že v 10. minuti, ko je po prekršku Urbanča v kazenskem prostoru z bele toćke zadel Bunderla . Urbanč je bil vpleten tudi v akciji iz katere je padel drugi zadetek, saj ga je po strelu Mitje Zatkovića s približno 30 metrov žoga oplazila, spremenila smer in končala za hrbtom Aleksandra Šelige Čeprav so Celjani od 67. minute igrali z igralcem več, saj je sodnik zaradi drugega rumenega kartona izključil Krstiča, so le jalovo napadali, gostje so bili v protinapadih celo nevarnejši.

Lestvica 1. SNL © Sportnet

 
Mariborčani so po zmagi v Celju slavili še drugič zapored. Po boljšem začetku Ptujčanov je že v 9. minuti sledil hladen tuš, ko je po akciji Makrieva domači vratar Murko žogo izbil do Bačinoviča , ki je z velike razdalje zadel prazno mrežo in tako dosegel svoj prvi zadetek v majici Maribora. Kmalu po vodstvu Mariborčanov je Drava izenačila. Mojstrski zadetek je dosegel mladi Kelenc , ki se je najprej otresel dveh gostujočih branilcev, nato pa z 20 metrov sprožil in presenetil nemočnega Raniloviča. Končna odločitev je padla v drugem polčasu, ko je po predložku Srba Popoviča z glavo zadel Dimitar Makriev in tako postavil končni izid tekme. Domačim igralcem do konca tekme ni uspelo vršiti pritiska, bolj so poskušali s streli od daleč, a neuspešno.

Prvouvrščena ekipa iz Domžal je v Novi Gorici klonila z 0:2. Zadela sta Marko Šuler in Milan Osterc . Livarjev niz treh zaporednih tekem brez poraza se je končal na Bonifiki, kjer je Koper nadigrala Dolenjce in jim na koncu nasula štiri zadetke. Med strelce se je dvakrat vpisal mladi Hrvat Damir Vidović , svoje sta dodala še Dalibor Volaš in Arlind Elsahani . Interblock in Nafta iz Lendave sta razšla z delitvijo točk. Ljubljančane je v vodstvo povedel Ermin Rakovič , v drugem delu igre pa je izenačil Mihael Bukovec .

 

PrvaLiga Telekom, najboljši strelci

12 - Zahora (Domžale)
12 - Bunderla (Primorje)
10 - Makriev (Maribor)
8 - Rakovič (Interblock)
8 - Volaš (Koper)
8 - Osterc (Gorica)

V derbiju 19. kola so Novogoričani v zaključku tekme izkoristili številčno premoč in še drugič letos premagali vodilno moštvo lige. V prvem polčasu so sicer podjetneje zaigrali gostje, ko sta nekajkrat nevarno zapretila Zlatan Ljubijankič in Dario Zahora . V 72. minuti se je zgodil bržčas ključni trenutek dvoboja. Ob prekršku nad Sebastjanom Komelom je Andraž Kirm protestiral in si prislužil rumeni karton, potem ko je domžalski vezni igralec pred sodnikom brcnil še žogo mu je delivec pravice pokazal predčasno pot v slačilnico. Novogoričani so z igralcem več postajali čedalje bolj nevarni. V 82. minuti je po kotu Admirja Kršiča Marko Šuler prehitel Nemca in z glavo s sedmih metrov natančno meril v zgornji desni njegovih vrat. Domžalčani so v končnici tekme igrali s štirimi napadalci, najlepšo priložnost za izenačenje je po podaji Zahore zamudil Jaroslav Peškar . V drugi minuti sodnikovega podaljška je Milan Osterc zadel s 15 metrov.

Na Bonifiki so imali domači premoč od prve minute srečanja. V 18. minuti jo je po gneči v kazenskem prostoru izkoristil napadalec Volaš. Jalov pritisk domačih se je nadaljeval vse do 39. minute, ko je Viler podal v kazenski prostor, kjer je bil lepo postavljen Vidovič ter žogo s peto z dveh metrov potisnil v gol.  V drugem polčasu so si sledile nove priložnosti Volaša. V enem od poskusov je z glavo streljal pod prečko, vendar je vratar Zaletel, ki je vstopil v igro v drugem polčasu, žogo izbil v kot. V 65. minuti je Jukan iz prostega strela zadel vratnico, odbito žogo je dobil Volaš, a je vratar strel ubranil, novo odbito žogo pa je v gol potisnil Vidovič. Livar si ni priigral nobene resne priložnosti, razen v zadnji minuti, ko je nekdanjemu Koprčanu Kremenoviču vratar Hasič strel ubranil. Ko so gledalci mislili, da je dvoboj končan, je Elshani povišal na 4:0.

 

Veselje za Koper, zmaga s štirimi zadetki © SPS

 
Ljubljanski nogometaši so zamudili lepo priložnost, da se približajo samem vrhu prvenstvene razpredelnice. Proti tekmecu, ki so ga v letošnji sezoni premagali že trikrat, so vodili, a prednosti niso zadržali do konca. Točka, s katero je Nafta nadaljevala niz pozitivnih rezultatov in naprej diha za ovratnik današnjemu tekmecu, je povsem zaslužena, saj je bila v ne preveč kakovostni predstavi najmanj enakovreden tekmec. Nevarnih akcij v prvem polčasu ni bilo veliko. V prvem resnejšem napadu so domači povedli, v 9. minuti je lepo akcijo napada zaključil Rakovič. V nadaljevanju so Prekmurci krenili na izenačenje izida in cilj dosegli v 56. minuti, ko je domačega vratarja premagal Bukovec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.