Šport > Nogomet
20 ogledov

Kriza Nafte: "Igralci psihično na robu"

Še vedno ni jasno, ali se bo spomladi še igral nogomet v Lendavi. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Nogometaši lendavske Nafte so že dva meseca brez plače in tako se niso udeležili sredinega treninga. Klubu grozi stečaj. "Nekaj igralcev je psihično na robu," je dejal trener Damir Rob.
Ni denarja, rezultati pa odlični. Po 12 tekmah so s sedmimi zmagami tretji. Jože Benko je z 10 goli prvi strelec Prve lige.

Nogometaši lendavske Nafte se to sredo niso udeležili treninga, saj stavkajo zaradi neizpolnjenih obveznosti. Vodstvo kluba igralcem dolguje plače za minula dva meseca, stavka pa naj bi trajala tako dolgo, dokler zaostale obveznosti ne bodo poravnane, poroča STA. Naslednja tekma z Domžalami je pod velikim vprašajem. V Lendavi se je v sredo mudil tudi predsednik sindikata Spins, Dejan Stefanović. Kot poroča MMC, je predsednik kluba Mihail Dominko igralcem pred enim mesecem sporočil, da jim grozi stečaj. Športni direktor Marjan Dominko je na naš klic odgovoril: "Ura je prepozna."

Nekaj igralcev je psihično na robu. Situacija za njih in njihove družine ni enostavna.

Damir Rob

"Osebno lahko povem, da sem razočaran nad trenutno situacijo, ne pa tudi obupan," je za Žurnal24 svoje mnenje na očitno težko krizo v Lendavi strnil trener Damir Rob. "Čeprav razmere v klubu niso enostavne, pa imam upanje zaradi nekaterih ljudi, katerim ni vseeno, kaj se bo zgodilo z najstarejšim klubom in se trudijo na najboljši možen način, da se zadeva izboljša. Kakšne bodo posledice, bo pokazal čas. Žal mi je igralcev, ki so kljub temu, kar se  je dogajalo, pokazali pokončno držo. Do zdaj nismo naredili malo. Na igrišču smo si veliko priigrali. Kot trener moram spoštovati njihovo določitev, ki gotovo ni bila lahka, da so se določili za tak korak. Treba je razumeti situacijo. Nekaj igralcev je psihično na robu. Situacija za njih in njihove družine ni enostavna. Ni pa tudi nerešljiva, da se zadeva ne bi dala urediti. In to je tudi želja vseh, katerim je Nafta v srcu." Kako dolgo so že brez denarja in ali so jim res dejali, da klubu grozi stečaj, pa Rob ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.