Šport > Nogomet
15 ogledov

Krkić najmlajši v izbrani vrsti

krkic_barcelona_action_main Žurnal24 main
Mladi katalonski nogometni zvezdnik Bojan Krkić, ki je v tej sezoni zablestel v dresu Barcelone, bi lahko postal najmlajši igralec v španski zgodovini, ki bi nastopil na članski reprezentančni tekmi.

Mladi katalonski nogometni zvezdnik Bojan Krkić, ki je v tej sezoni zablestel v dresu Barcelone, bi lahko postal najmlajši igralec v španski zgodovini, ki bi nastopil na članski reprezentančni tekmi. Krkića, ki je star 17 let in štiri mesece, je namreč selektor Luis Aragones uvrstil na seznam za prijateljsko tekmo s Francijo.

Luis Aragones je za tekmo v Malagi naslednji petek poleg Krkića v moštvo za člansko izbrano vrsto prvič povabil še Alvara Arbeloo (Liverpool) in Fernanda Navarra (Real Mallorca). Bojan Krkić bo, če bo na tekmi tudi zaigral, postal najmlajši igralec v španski zgodovini, ki bo oblekel dres z državnim grbom. Doslej je bil rekorder Angel Zubieta, ki je davnega leta 1936 debitiral v španski izbrani vrsti, ko je bil star 17 let in devet mesecev.

Krkić, njegova mama je Katalonka, oče pa Srb, je za Španijo že igral na lanskem SP do 17 let, kjer je bil eden od najboljših igralcev. Na klubski sceni je starostni rekord že dosegel, ko je oktobra proti Villarrealu kot najmlajši igralec doslej dosegel gol v španski Primeri Division.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.