Šport > Nogomet
21 ogledov

Kronaveter: Hočemo zmagati!

Rok Kronaveter Profimedias
Slovensko nogometno reprezentanco B, ki je sestavljena izključno iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, v petek ob 16. uri čaka še druga prijateljska tekma, v Abu Dabiju jim bodo tokrat nasproti stali Finci.

Po torkovem remiju proti Savdski Arabiji (0:0) so si slovenski nogometaši vzeli nekaj časa za počitek in druženje, pa tudi za ogled znamenitosti Dubaja, nato pa spet trenirali in se pripravljali na Fince. Odločeni so, da se tudi proti ekipi s severa Evrope pokažejo v čim lepši luči in skušajo zmagati.

"Najbolj pomembno je, da po tekmi ostanemo zdravi. Pričakujemo težko tekmo. Brez priprav je težko odigrati 90 minut na neki visoki ravni. Upam, da bomo kompaktni kot proti Savdski Arabiji. Normalno, vsako tekmo kot profesionalci hočemo zmagati. Šli bomo na zmago, bomo videli, kaj bo tekma prinesla," pravi eden najbolj izkušenih reprezentantov Rok Kronaveter.

Za trenutek se je ozrl še na prvi preizkus proti Savdski Arabiji: "Glede na to, da smo prvič igrali skupaj, smo lahko zadovoljni. Prikazali smo dobro igro, imeli dve, tri lepe priložnosti. Lahko igramo skupaj. Najbolj pomembno je, da smo vsi ostali zdravi."

Nato pa je nekaj besede namenil še Finski: "So dobra ekipa, dobro stojijo na igrišču. To so pokazali proti Maroku. Tako kot mi še niso dobro telesno pripravljeni. Tekma bo dobra, jaz upam na najboljše."

Prisotni igralci iz sedmih klubov

Slovenijo v Združenih arabskih emiratih zastopajo Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale), Sandi Arčon (Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija), Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar Velenje), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.