Šport > Nogomet
112 ogledov

Krško nadaljuje pravljico med elito

NK Krško ePosavje.com
Nogometaši Krškega so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (1:0). Tekma med Celjem in Krko se je končala z delitvijo točk (1:1).

Krški nogometaši so sanjsko začeli svojo krstno sezono med prvoligaši. Po zmagi proti Celju so danes na prvoligaški premieri na stadionu Matije Gubca z 1:0 odpravili še Koprčane po zaslugi zadetka novinca Davida Poljanca po dobre pol ure igre.

Koprčani so sicer imeli že v prvem delu več strelov proti vratom, v drugem delu pa so še bolj pritisnili proti krškim vratom, toda luknje v domači obrambi niso našli, tako da so doživeli še drugi poraz v sezoni. Brez prvoligaške zmage pa so že osem tekem.

Ekipi v prve pol ure nista ravno ogreli številnih gledalcev v Krškem, saj so bile priložnosti redke. Ko pa se je zdelo, da Koper prevzema pobudo v svoje roke, pa so udarili domačini. V 32. minuti so povedli, eden novincev v moštvu David Poljanec je sprejel žogo na desni strani kazenskega prostora in jo poslal v nasprotni kot koprskega gola.

Igralci z obale so pred zadetkom imeli nekaj polpriložnosti, tudi Matej Palčič, ki pa je v 39. minuti s strelom z glavo žogo znova poslal čez vrata. Palčič se je po podaji Daliborja Radujka znašel v priložnosti tudi v 42. minuti, a je njegov poskus žogo poslati ob desni vratnici ustavil Marko Zalokar. Dve minuti zatem so Koprčani zatresli še prečko po prostem strelu Ivice Guberaca z roba kazenskega prostora.

Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli pobudo gostje, ki pa niso znali poiskati luknje v obrambi Krčanov. V 57. minuti sta morala posredovati oba vratarja. Najprej Simčič po poskusu Mihe Drnovška, nato pa še Zalokar po strelu Štromajerja. Gostitelji so imeli ob koprskem pritisku vse več prostora za protinapade, nevarno so zagrozili v 70. minuti, ko je Luka Volarič zadel zunanji del mreže.

Dve minuti pozneje je Štromajer na drugi strani z leve strani zadel vratnico, v 79. minuti pa je istemu igralcu Zalokar obranil strel z glavo. Na trenutke so bili vsi igralci Kopra na domači polovici, a odpora domačih niso strli.

Krško bo v 3. krogu v soboto gostovalo v Mariboru, Koper pa bo dan pozneje gostil Celje.

Firer zabil izenačujoči zadetek za prvo točko v sezoni

Čeprav so bili Celjani, ki so izgubili uvodno tekmo proti Krškemu, tokrat bili večino tekme konkretnejši tekmec, so se znašli na robu drugega poraza. Krka je ob koncu rednega dela namreč povedla in imela igralca več ter bila na pragu še druge prvenstvene zmage, toda Celjane je rešil Ivan Firer z mojstrsko izvedenim prostim strelom v sodniškem dodatku.

Ekipi sta v prve pol ure prikazali borbeno predstavo, a brez posebej nevarnih strelov, kljub nekaterim obetavnim akcijam na obeh straneh. Šele v 42. minuti so domači, ki so prevladovali v prvem polčasu, kot prvi resno ogrozili vrata tekmeca, ko je Karlo Težak z 20 metrov z lepim strelom namučil Miodraga Mitrovića, ki je žogo s konicami prstov odbil v kot. Zatem je poskusil še Danijel Miškić, a bil premalo natančen.

V drugem polčasu so Celjani, ki so imeli pobudo, znova bili blizu zadetka, saj se je Firer v 59. minuti znašel sam pred Mitrovićem, toda slednji je bil uspešnejši. Sledilo je obdobje igre med kazenskima prostoroma brez pravih priložnosti.

V 86. minuti je Tadej Vidmajer v svojem kazenskem prostoru storil prekršek, zaradi katerega je moral predčasno z igrišča, Krka pa je dobila najstrožjo kazen, ki jo je Nana Welbeck-Maseko, prav nad njim je bil strojen prekršek, unovčil s sicer šibkim strelom po sredini gola.

Kljub igralcu manj so Celjani v sodniškem dodatku izid izenačili. Firer je namreč izvrstno izvedel prosti strel s približno 20 metrov, žogo je poslal v levi zgornji kot vrat vratarja Mitrovića.

Celjani bodo v 3. krogu v nedeljo gostovali v Kopru, Novomeščani pa bodo gostili Gorico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.