Šport > Nogomet
25 ogledov

Krueger z ledenih ploskev v pisarne Southamptona

Ralph Krueger Švica Vancouver 2010 trener OI olimpijske igre EPA
Angleški prvoligaš Southampton se je odločil za nenavadno potezo – novi predsednik kluba je postal hokejski trener Ralph Krueger, ki je še v Sočiju kot član kanadske ekipe sodeloval pri naskoku na zlato kolajno.

Predsedniško mesto Southamptona je po odhodu Nicole Corteseja zasedel Ralph Krueger, 54-letni Kanadčan nemških korenin, ki je v ligi NHL še v lanski sezoni vodil Edmonton Oilers, dolga leta pa je bil selektor švicarske izbrane vrste, s katero je nastopil na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010. Kot posebni svetovalec reprezentanci Kanade je sodeloval tudi pri njihovem nedavnem naskoku na zlato v Sočiju.

"Ralph ima navdušujoče ozadje v največjih ligah na vseh ravneh," je v izjavi zapisala lastnica kluba Katharina Liebherr. "Ima izkušnje kot strokovnjak pri vodenju, motivaciji in 'team buildingu', kar ga dela za idealno podkovanega za ta pomemben položaj," je pristavila hči slovitega proizvajalca bele tehnike. Krueger je bil od leta 2011 tesno povezan tudi s Svetovnim gospodarskim forumom.

Negovanje "Southamptonove poti"

"Jasno je, da v celotnem klubu vlada pozitivno vzdušje, tako na stadionu St. Mary's kot na treningih," je dejal nekdanji zahodnonemški hokejski reprezentant. "Na tem vzdušju bomo gradili poligone za odprto komunikacijo tako znotraj s štabom kot zunaj z našo bazo navijačev. Čeprav so že postavljeni čvrsti temelji, ima klub še ogromen neizkoriščen komercialni potencial. Še naprej bomo negovali 'Southamptonovo pot' in merili na stanovitno rast v vseh delih kluba, da bi zgradili okolje, ki bi Southamptonu dovoljevalo ostati zdrav in vzdržljiv v prihodnje."

Southampton je bil na začetku letošnje sezone Premier League hit prvenstva, a po nekaj slabših rezultatih zdaj padel na deveto mesto, kjer ima kljub vsemu ogromnih 11 točk prednosti pred desetim West Ham Unitedom. Novi argentinski trener Mauricio Pochettino, ki mu pripisujejo velik del zaslug za renesanso, je svojo prihodnost dolgo vezal na odločitev Corteseja, a tudi po njegovem odhodu ostal v klubu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.