Šport > Nogomet
27 ogledov

Krvav spopad na rimskih ulicah

Navijaški izgredi v Rimu
1/6
Profimedias
Pred tekmo drugega dela Evropske lige med domačo Romo in nizozemskim Feyenoordom je prišlo do hudih izgredov na ulicah večnega mesta.

Približno 6000 gostujočih navijačev je poskrbelo za krvave izgrede pred tekmo Evropske lige med italijanskim in nizozemskim nogometnim klubom. Nedolžna navijaška zabava v bližini osrednjega trga Camp de' Fiori se je sprevrgla v nerede, ki so zahtevali posredovanje policije.

Številni navijači so se ob prihodu mož v modrem razbežali, nekateri pa so odgovorili z metanjem praznih steklenic. Policija je nemire uspela zadušiti, tiste najbolj neposlušne pa čez noč strpala v zapor.

Po podatkih policije je bilo aretiranih 23 navijačev Feyenoorda, ki so poškodovali nekaj okoliških zgradb in policiste obmetavali s steklenicami. ''Rim je bil oskrunjen. To je čisti huliganizem,'' je komentiral lokalni svetnik Paolo Masini.

Nizozemska ambasada v Rimu je obljubila sodelovanje z italijanskimi oblastmi in sporočila, da v nogometnem svetu ni prostora za nasilje. Odločitev je razveselila italijanskega premiera Matteo Renzija, ki je incident označil za ''žalitev civilizirane družbe''. Šesterici navijačev grozi polletna zaporna kazen ali 45.000 evrov.

Komentarjev 4
  • toros 00:36 21.februar 2015.

    A ti to resno ? Seveda, vsak dan vidimo navijače vaterpola kako se biksajo med samo, uničujejo zgodovinske spomenike kot sedaj v Rimu, uničujejo avtomobile, urinirajo sredi lokalov in podobno. Ali pa kot pred kratkim na hrvaškem, ko so se ...prikaži več ustavili sredi avtoceste na obeh straneh, preskočili ograjo in se začeli biksati med sabo, to navijači rokometa počnejo vsak dan. Lepo te prosim.

  • boogin1 14:53 20.februar 2015.

    Imaš prav, velja tudi za vse našteto

  • KOJAK 14:46 20.februar 2015.

    Pač posplošuješ, kar je tipično za povprečnega slovenceljna. V košarki, hokeju, rokometu, vaterpolu in drugje tega seveda ni, ker ni za primitivce KAJNE?