Šport > Nogomet
2781 ogledov

Kupili so ga za 400.000 evrov, prodali za 60 milijonov

Epa Leicester City je s prodajo Mahreza zaslužil več kot 59 milijonov.
Angleški prvak je podrl klubski rekord.

Po poročilih otoških medijev je angleški nogometni prvak Manchester City podrl klubski rekord o višini plačane odškodnine za igralca.

Za alžirskega reprezentanta Ryjada Mahreza je Leicestru plačal 60 milijonov funtov, kar je tri milijone več kot Athleticu Bilbau za Aymerica Laporteja, ki je klub okrepil januarja.

Mahrez, bočni zvezni igralec, ki je bil že nekaj časa tarča prvakov, a se kluba o odškodnini nista mogla dogovoriti, je podpisal petletno pogodbo.

Alžirec je bil eden glavnih mož Leicestra, v katerega je pred dobrimi štirimi leti za 400.000 evrov prestopil iz francoskega Le Havra, pri osvojitvi naslova državnih prvakov leta 2016. Z dobrimi predstavami si je nabral številne snubce, lani je bil tako blizu prestopa v Romo, a Leicester se ga ni in ni mogel odreči.

"Manchester City je že od daleč lepo gledati, kaj šele v njem igrati. Trener Pep Guardiola goji napadalni stil nogometa, kar je zame odlično. Verjamem, da bom pri njemu še napredoval in da bo še napredovala tudi ekipa," je dejal 27-letni Mahrez, ki je v 179 tekmah za Leicester dosegel 48 golov.

Igralec, rojen v Franciji, je doslej za Alžirijo zbral 39 nastopov in osem golov. Alžirija na svetovnem prvenstvu v Rusiji ni igrala.

Najdražji nakupi Man Cityja (v funtih):

1. Riyad Mahrez - 60 milijonov
2. Aymeric Laporte - 57 milijonov
3. Kevin de Bruyne - 55 milijonov
4. Benjamin Mendy - 52 milijonov
5. Kyle Walker - 50 milijonov

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 12:39 11.julij 2018.

    Dokler bodo navijači kot ovce drli na igrišča in plačevali drage vstopnice ,tako dolgo bodo služili trgovci s sužnji ! FIFA etična in moralna organizacija nogometa obrača milijone na svojih računih v davčnih oazah . Zakaj mislite ,da so izbrali ...prikaži večli Čeferina ? Nekdanji naftni mogotci so prodali lastništvo v rafinerijah in kupujejo nogometne klube !