Šport > Nogomet
23 ogledov

Kurtić trenutno najbolj vroč Slovenec

palermo 2011 jasmin kurtić EPA
Samir Handanović, Josip Iličić in Jasmin Kurtić bodo po besedah nogometnega zastopnika Amirja Ružniča najbolj iskani slovenski nogometaši na tržnici to poletje. Kurtić je že praktično pred vrati Chieva.

V Italiji tik pred koncem sezone aktivnosti glede poletnih prestopov nogometašev še mirujejo. Drugače je v primeru Jasmina Kurtića, ki se kot posojen igralec z Varesejem bori za uvrstitev v Serie A.

Za Kurtića so se ogreli še trije iz Serie A

Dobre predstave ga ne bodo zadržale v trenutno drugoligašu, saj je po besedah njegovega zastopnika Amirja Ružniča že vse pripravljeno za prestop v Chievo, a so se v zadnjem trenutku zadeve zapletle. "Kurtića želi ogromno klubov. Vse je v rokah predsednika Palerma. Mi smo dogovorjeni z Chievom, a so zdaj v igro vstopili še trije resni klubi iz Serie A, in sicer iz spodnjega dela lestvice, v Palermu pa celo razmišljajo, da bi ga pripeljali nazaj, a Kurtić zahteva zagotovitev, da bo imel v klubu primerno vlogo," pravi agent in dodaja, da bo prihodnji klub slovenskega nogometaša jasen v roku dveh tednov.

Možnosti za prestop Iličića polovične

Drugače je s preostalimi njegovimi varovanci. Čeprav Josip Iličić za seboj nima bleščeče sezone, kot je bila uvodna v Palermu, se cena zanj ni spremenila. "Iličić ostaja top igralec, ki ob Handanoviću v Italiji uživa največ spoštovanja. O njegovi usodi bo odločal predsednika Palerma. Odškodnina, ki jo zahteva zanj, je vrtoglava. Treba bo počakati, kaj se bo dogajalo na trgu. Iličić lahko v Italiji prestopi zgolj v tri, štiri klube. Drugi za njegov nakup nimajo dovolj denarja. Njegove možnosti za prestop poleti ocenjujem na 50:50," dodaja Ružnić, ki o drugem slovenskem legionarju v Palermu Arminu Bačinoviću pravi, da se bodo poskušali dogovoriti za posojo v drug italijanski klub.

Palermo se je v zadnji sezoni zanimal tudi za nogometaša Maribora Roberta Berića, a se je zgodba ohladila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.