Šport > Nogomet
20 ogledov

"Lahko Chicago z vami osvoji svetovni naslov?"

Bastian Schweinsteiger, Chicago Fire EPA
Novinarji v Chicagu se v preteklosti verjetno niso veliko ukvarjali z nogometom. Novi igralec ekipe Chicago Fire Bastian Schweinsteiger je tako moral odgovoriti na zelo čudno vprašanje.

Bastiana Schweinsteiger je v svoji karieri osvojil svetovno prvenstvo, ligo prvakov, zdaj pa se je preselil v vrste MLS kluba Chicago Fire. Zdaj bodo reči za v preteklosti enega izmed najboljših vezistov na svetu verjetno precej drugačne. To je spoznal že na novinarski konferenci ob predstavitvi v novem klubu.

"Ali lahko s svojo prisotnostjo pomagate Chicagu do naslova svetovnih prvakov," je bilo vprašanje novinarja, ki je povsem zmedlo nekdanjega nemškega reprezentanta ter tudi ljudi okoli njega. Novinar je po oklevanju vseh vpletenih ponovil vprašanje, Schweinsteigerja pa je rešil kar glavni menadžer kluba Nelson Rodriguez, ki je odvrnil: "Ne igramo svetovnega prvenstva. Vprašanje bomo prilagodili kar ligi MLS."

Ana Ivanović | Avtor: EPA EPA
"V nogometu je vse mogoče. Vedno sem verjel v zmago svoje ekipe. Čeprav igraš z najboljšim na svetu, imaš možnosti za zmago. Ne bom dejal, da bomo osvojili naslov, to ni moj način. Želim dobiti naslednjo tekmo in nato naslednjo, na koncu pa bomo videli, kje smo. To je vse, kar lahko nardim. A želim, da ta klub postane svetovnega formato, kot ste vi dejali," je dejal Schweinsteiger.

V tolažbo mu ostane, da so ameriški novinarji verjetno prepoznali vsaj njegovo ženo Ano Ivanović, ki je sicer že sklenila svojo teniško kariero, tokrat pa se je v Chicagu udeležila predstavitve nekdanjega člana Bayerna in Manchester Uniteda.

Komentarjev 1
  • Yowie 16:56 30.marec 2017.

    A ne obstaja neko klubsko svetovno prvenstvo, tam nekje decembra, kjer praviloma zmaga evropski predstavnik?