Šport > Nogomet
19 ogledov

Lahko Ćira pot zanese v Liverpool?

Hrvaški strokovnjak Blažević je trenutno na delu na Kitajskem. (Foto: EPA) EPA
Hrvaški časnik Jutarnji list je spletel naslednjo zgodbo: lastnik kluba Šanghaj Šenhua želi kupiti Liverpool in tja za trenerja postaviti Ćira Blaževića. Verjetnost, da se to zgodi: skoraj nična.

Če bo kitajski milijarder Zhu Jun lahko uresničil svojo namero po nakupu nogometnega kluba Liverpool, bo za trenerja postavil hrvaškega strokovnjaka Ćira Blaževića. Ta je zdaj trener v Zhujevem kitajskem klubu Šanghaj Šenhua. Tako vsaj piše hrvaški časnik Jutarnji list. Liverpool je res v rdečih številkah, in to že tri leta. Ameriška lastnika Tom Hicks in George Gillette naj bi ustvarila že prek 300 milijonov evrov dolgov. Kitajski bogataš naj bi bil za nakup Liverpoola pripravljen odšteti okoli 900 milijonov evrov.

Potem ko je Liverpool že odpustil trenerja Rafaela Beniteza, naj bi Zhu Blaževiću dejal: "Odpeljal te bom v Liverpool." O tem je pisal tudi britanski časnik Independent, medtem ko večje svetovne novičarske agencije ali pa denimo vselej dobro obveščeni Sky News kitajske namere o nakupu Liverpoola ne omenjajo. Slednji pišejo, da se klubu iz mesta Beatlov prav nič ne mudi pri iskanju novega trenerja in največ možnosti za podpis pogodbe pripisujejo Martinu O'Neillu, Royu Hodgsonu in Guusu Hiddinku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.