Šport > Nogomet
21 ogledov

"Lahko izločimo Real"

Gareth Bale bo proti Realu lahko pomagal soigralcem. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Eden od glavnih adutov Tottenhama v četrtfinalnem obračunu Lige prvakov z madridskim Realom bo Valižan Gareth Bale, ki bo po poškodbi tetive nared že za prvo tekmo.

21-letni Bale v tej sezoni igra odlično, zato ne čudi, da si ga želijo v številnih evropskih velikanih. Med drugim je vrednem delu Lige prvakov Interju na San Siru zabil tri gole. Prav Inter je tisti, ki si ob španskih velikanih Barceloni in Realu močno želi Valižana v svoji sredini, a bo moral na to še počakati. Bale je namreč pred kratkim podpisal novo štiriinpolletno pogodbo s Tottenhamom, kar pa ne pomeni, da bo na Otoku dejansko ostal tako dolgo. 

"Nikoli ne veš, kam te odpelje pot. Ni me strah zapustiti Anglije. Če bo prišla prava ponudba, bo treba resno premisliti. Od doma sem odšel pri 15 letih. Če bom zapustil angleško ligo, se bom naučil novega jezika, spoznal nove ljudi, novo državo. Osebnostno bom še napredoval," je Bale razlagal novinarjem španskega časnika As ob prihodu v Madrid, kjer bo Tottenham v torek odigral prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov. "Ni veliko britanskih nogometašev, ki bi igrali zunaj Anglije. Angleška liga je zelo močna, ampak španska je zdaj dobila Cristiana Ronalda, tu je Lionel Messi ..."

Baleov nastop v Madridu je bil zaradi poškodbe tetive vprašljiv, a je trener Harry Redknapp že napovedal, da bo reprezentant Walesa v prvi postavi pritekel na Santiago Bernabéu. Tako bo imel novo priložnost, da opozori nase, pa čeprav ne bo v najboljši formi. "Res se veselimo te tekme. Verjamemo, da lahko v dveh tekmah izločimo Real, ki ima odlično ekipo. Skoraj vsak teden gledam njegove tekme, rad imam špansko prvenstvo. Ampak vemo, kako ga lahko premagamo," je o Realu dejal Bale in pristavil: "Real igra napadalno, s tremi zelo kakovostnimi napadalci. Mourinho jih je zelo dobro uigral. Real ima tudi Xabija Alonsa, ki v vsakem trenutku ve, kaj mora narediti. Remi na Bernabéu bi bil za nas zelo dober."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.