Šport > Nogomet
15 ogledov

Lahko odloči tudi loterija

Milan Baroš bo znova zasedel mesto v češkem napadu. Nazadnje je za izbrano vrsto Žurnal24 main
Najzanimivejša tekma nedeljskega sporeda na EP v nogometu bo v Ženevi, kjer se bosta udarili Turčija in Češka. Bodo o potniku v četrtfinale prvič odločale enajstmetrovke?

Če se bo tekma med Češko in Turčijo končala z neodločenim izidom, bo prvič v zgodovini evropskih prvenstev o drugem mestu in uvrstitvi v četrtfinale odločalo izvajanje enajstmetrovk. Tako Čehi kot Turki imajo pred nedeljsko tekmo po eno zmago in poraz ter razliko v zadetkih 2:3. V obeh taborih so pospešeno trenirali streljanje najstrožje kazni, a oboji upajo na zmago že po rednem delu tekme.

Češka in Turčija sta odigrali štiri medsebojne tekme. Vse so dobili Čehi. © Sportnet

 
 
 

Upam, da se bo naša forma še dvigovala in dosegla vrhunec.

Karel Brückner, selektor Češke

 
Turke krasi improvizacija
"Turčija je tipično moštvo, ki ima neizmerno moč trenutne improvizacije. A vseeno je to moštvo, ki ga moramo premagati," ocenjuje značaj tretjega tekmeca v skupini A selektor češke reprezentance Karel Brückner , ki je nogometašem po tekmi s Portugalsko namenil prost dan, da bi se čim bolj spočili. Na preboj med najboljših osem računajo tudi Turki, ki jim je samozavest po pravljičnem preobratu proti Švicarjem močno zrasla. "Prav nekaj takega smo potrebovali, da smo začeli spet verjeti vase," pravi Fatih Terim , trenerska legenda na turški klopi. "Še smo v igri in to je v tem trenutku najpomembneje," še dodaja Terim, ki pa ni mogel mimo dejstva, da sta oba dosedanja dvoboja, še posebno izjemno težke razmere na tekmi proti Švici, pustila posledice tudi na igralcih. Gökdeniz Karadeniz ima težave s trebušno mišico, Tümerja Metina pestijo težave z gležnjem, branilca Hakan Balta in Emre Asik pa sta pod zdravniškim nadzorom.

Felipe Scolari bo v naslednji sezoni trener londonskega Chelseaja. © Reuters

 
 

Preberite še ...

Villa vnovič španski junak
Slovo evropskih prvakov

Tekma, ki je nepomembna
V Baslu se bosta ob 20.45 pomerili še Švica in Portugalska, srečanje pa ne bo odločalo o ničemer več. Portugalci so si namreč že zagotovili prvo mesto v skupini A, Švicarji pa nimajo več možnosti za uvrstitev med osem najboljših reprezentanc prvenstva. Tako bo Luiz Felipe Scolari najverjetneje spočil najboljše portugalske igralce, priložnost za igro pa bodo dobili rezervisti. Ti se bodo želeli dokazati, tudi Švicarji pa se bodo od svojih navijačev poskušali posloviti z dobro predstavo. Pričakujemo lahko manj taktično in bolj napadalno igro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.