Šport > Nogomet
16 ogledov

Barca uspela zadržati pritisk Reala

Carles Puyol
1/9
Reuters
Barcelona je z 2:0 dobila prvi polčas povratne tekme četrtfinala kraljevega pokala proti Realu in zdelo se je, da je vse že odločeno, toda galaktiki so v drugem polčasu prikazali izjemno igro in se uspeli vrniti v igro ter izenačiti. A dokončnega preobrata nismo videli in Katalonci so napredovali v polfinale s skupnim izidom 4:3.

Barcelona si je napredovanje zagotovila v zadnjih minutah prvega polčasa, ko je najprej po izjemni akciji Lea Messija zadel Pedro, z neverjetnim golom pa je nato uspeh potrdil še Brazilec Dani Alves.

"Vsakokrat je težje premagati Real. Ima izjemno moštvo, zato je zmaga vredna ogromno. Tekmeci so odigrali odlično tekmo, a v 180 minutah smo bili boljši,“ je po srečanju dejal Pep Guardiola. Jose Mourinho se je spretno izognil komentiranju sojenja, obenem pa na tiskovni konferenci znova cinično dregnil novinarje, s katerimi ima tradicionalno v vse prej kot ljubečem odnosu: "Vi ste tisti, ki razumete nogomet. Jaz ga ne razumem toliko. Čeprav ne berem, poslušam ali gledam veliko športnih novic, bom počakal na vaša poročila in ugotovil vaše mnenje o tekmi.“

Realove minute ...

Nogometaši Madrida so sicer prevladovali v prvih 40 minutah tekme, a so kot po tekočem traku zamujali priložnosti, še največ Argentinec Gonzalo Higuaín, ki bi trikrat lahko matiral Joséja Manuela Pinta. Ta je bil brez moči tudi ob strelu Mesuta Özila, ko je le s pogledom spremljal Nemčev projektil, ki pa se je od prečke za las odbil pred golovo črto.

... dvojni šok ...

Kazen za zamujeno je prišla v 43. minuti. Messi je ob treh nogometaših Reala dolgo vlekel žogo, potem pa jo spravil do samega Pedra. Ta je streljal iz prve, nemočni Iker Casillas pa se ni niti premaknil. Še lepši je bil zadetek Alvesa v sodnikovem podaljšku. Brazilec je sprožil silovit strel, ki je končal tik pod stičiščem stative in prečke.

... pirova vrnitev

Beli balet je dobro igral tudi v drugem polčasu, ko je do 72. minute dvakrat zatresel mrežo tekmeca. Najprej je Cristiano Ronaldo preigral Pinta, Karim Benzema pa je po slabi podaji Gerarda Piquéja obrnil Carlesa Puyola in zadel za 2:2. Kljub visokemu tempu in priložnostim se nato mreži nista več zatresli.

Španski kraljevi pokal, četrtfinale, povratne tekme:

MIRANDES : Espanyol 2:1 (0:0) /2:3/
Infante (58), Cesar (92); Fonte (46)

Mallorca : ATHLETIC BILBAO 0:1 (0:0)
Ramis (76/ag)
RK: Chico (90/Mallorca) /0:2/

BARCELONA : Real Madrid 2:2 (2:0) /2:1/
Pedro (43), Alves (48); Cristiano Ronaldo (68), Benzema (72)
RK: Ramos (88/Real Madrid)

Četrtek, ob 21.30:
Levante - Valencia /1:4/

// - izidi prvih tekem

Komentarjev 1
  • bunny 09:56 26.januar 2012.

    barcelona rules!!!