Šport > Nogomet
11 ogledov

Lahko Schalke prepreči vojno zvezd?

Bosta Mirko Vučinić in Rio Ferdinand bila nov neposredni dvoboj? Žurnal24 main
Na preostalih povratnih tekmah četrtfinala Lige prvakov vloga favorita pripada gostiteljema. Barcelona na Nou Campu pričakuje Schalke, Manchester United pa na Old Traffordu Romo.
 

Liga prvakov, četrtfinale

Sreda ob 20.45
Manchester U. : Roma (2:0)
Barcelona : Schalke (1:0)

Na zadnjih dveh četrtfinalnih obračunih Lige prvakov med Manchester Unitedom in Romo ter Barcelono in Schalkejem v uspeh gostov praktično ne verjame nihče. Navkljub porazoma pred domačimi gledalci Schalke in Roma pušk še vedno nista vrgla v koruzo in oba napovedujeta trd boj na vse ali nič.

 

Preberite še ...

Liverpool in Chelsea v polfinalu LP

Na kraj zločina brez Tottija
Navijači Rome še vedno niso pozabili lanskoletne blamaže na Old Traffordu, kjer so Rdeči vragi bruhali ogenj in Italijanom nasuli kar sedem zadetkov. Vratar Rome Doni obljublja, da strah pred novo blamažo ni prisoten, stratega Angležev Sira Alexa Fergusona pa najbolj skrbijo težave v obrambni vrsti, kjer je v dobrem tednu dni ostal brez obeh nosilnih strebrov: Srb Nemanja Vidić zagotovo ne bo nastopil, pod vprašajem pa je tudi nastop Ria Ferdinanda , ki se je poškodoval konec prejšnjega tedna na ligaškem srečanju proti Middlesbroughu. V preži sta tako John O'Shea in Mickael Silvestre, Fergie pa v rokavu drži še enega aduta – Španca Gerarda Piqueja . "Pique me je proti Middlesbroughu res navdušil. Igral je brez napak in je vsekakor dokazal, da bo velika okrepitev za prihodnost,“ je povedal Ferguson. Romina letošnja bilanca z Manchestrom ni najbolj blesteča: na Old Traffordu je v skupinskem delu Manchester slavil z 1:0, na Olimpicu je Roma iztržila remi (1:1), na prvi četrtfinalni tekmi pa izgubila z 0:2 po zadetkih Cristiana Ronalda in Waynea Rooneyja .

 
 

V Manchester prihajamo odločni in jezni zaradi nezasluženega poraza v Rimu. Navkljub njihovi prednosti sem prepričan, da so možnosti za napredovanje v polfinale še vedno 50:50.

Mirko Vučinić

 
Čeprav prav nič ne kaže na to, da bi Roma lahko pripravila veliko senzacijo, Italijani v Anglijo ne prihajajo z belo zastavo. " S pravim pristopom zagotovo lahko presenetimo Manchester! V Manchester prihajamo odločni in jezni zaradi nezasluženega poraza v Rimu. Navkljub njihovi prednosti sem prepričan, da so možnosti za napredovanje v polfinale še vedno 50:50. Naredil bom vse kar je v moji moči, da dostojno zamenjam Francesca Tottija. Čisto vseeno mi je, ali zabijem evrogol ali pa če se žoga stokrat odbije od njihovih branilcev,“ je pred tekmo povedal Črnogorec Mirko Vučinić . Poleg optimizma bo Roma potrebovala še kaj več: Manchester United je na Old Traffordu v Ligi prvakov namreč zmagal že desetkrat zapored.

Kevin Kuranyi je imel čas, da temeljito razmisli, kako ukaniti Carlesa Puyola oziroma Gabriela Milita. © Reuters

 
Barcelona proti nemški trmi
V Barceloni si še vedno niso na jasnem z usodo trenerja Franka Rijkaarda . Slednjemu mediji vsak teden znova režejo trenerski stolček, vendar pa Nizozemec bitko še vedno lahko dobi. Navkljub slabi sezoni v domačem prvenstvu je Barcelona blizu uvrstitve v polfinale Lige prvakov, pred obračunom gigantov z Manchestrom pa španske podprvake čaka še povratna tekma z nemškim Schalkejem . " Zmaga v Nemčiji je prišla ob pravem času. V prvem polčasu smo igrali kot doma in zasluženo vodili. Navkljub zmagi je še vse odprto. Morali bomo odigrati po svojih najboljših močeh, vseeno pa sem prepričan, da smo tik pred uvrstitvijo v polfinale,“ je povedal prvi strelec Barcelone Samuel Eto'o .

Za Ronaldinha je letošnja sezona že končana. © Reuters

 
Schalke, ki bo postal deveta nemška ekipa, ki se bo v evropskih pokalih na Nou Campu zoperstavila Barceloni, stavi na nemško trmo in nepopustljivost. "Barcelona je ranljiva, kar smo lahko videli že na prvi tekmi. Na Nou Camp vsekakor ne prihajamo gledati njihove zvezde,“ je povedal Jermaine Jones , optimist pa je tudi Gerald Asamoah . "Seveda bo težko. Toda če ne bi verjeli v to, da gremo lahko naprej, bi bilo bolje če bi kar ostali doma. Načrt je preprost: Barceloni ne smemo dovoliti, da bi nam zabila gol, naši napadalci pa bodo morali opraviti svoje. Barcelona že dolgo časa ni izgubila doma, vendar pa menim, da se nam ponuja priložnost za čudež," je povedal Asamoah. Barcelona bo nastopila brez obeh največjih zvezdnikov Ronaldinha in Lionela Messija , srečanje pa bo v začetni enajsterici skoraj zagotovo ponovno začel mladi Bojan Krkić . V kolikor bo Barcelona opravila svoje delo po pričakovanjih, se nam obeta vrhunski obračun za sladokusce – Barcelona : Manchester United!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.