Šport > Nogomet
21 ogledov

"Lahko se znebi imidža slabega fanta"

Takole nevarno je De Jong letos startal na Xabija v finalu mundiala. (Foto: EPA) EPA
"Fizičen pristop je njegov največji plus. Še naprej mora na tekmece pritiskati trdo," je Van Bommel v bran vzel izključenega iz Nizozemske reprezentance De Jonga. Minuli vikend je tekmecu zlomil nogo.

Fizičen pristop je njegov največji plus. Še naprej mora tekmece pritiskati zelo trdo.
Mark van Bommel
Nizozemska v petek zvečer v kvalifikacijah za Euro 2012 igra z Moldavijo. Bolj kot s samo tekmo se v taboru oranžnih ukvarjajo z Niglom de Jongom. Selektor Bert van Marwijk je člana Manchester Cityja najprej izključil iz reprezentance, nato ga je še javno ozmerjal. "Tokrat je Nigel prestopil mejo. Res škoda, ker smo zdaj na slabšem tudi mi," je bil oster Marwijk. Spomnimo: na tekmi Premier League je De Jong grdo startal na nogometaša Newcastle Uniteda Hatema Ben Arfo in mu zlomil nogo. "Ne bi si smel dovoliti, da ostanem brez igralca, ki je v odlični formi, a niti za sekundo nisem pomišljal, ko sem sprejel to odločitev." Ukrep selektorja je posledica tega, da De Jong ni prvič tako nevarno startal na tekmečevo nogo (nekaj podobnega se je zgodilo v finalu SP nad Xabijem). De Jonga naj bi v prvi enajsterici zamenjal Deny de Zeeuw, ki za Ajax sicer vse manj igra (Theo Janssen, ki tudi igra na tem mestu v vezni vrsti, je namreč poškodovan).

Dan pred tekmo z Moldavijo je De Jonga v bran vzel reprezentančni kolega, Mark van Bommel, ki je bil pred nekaj sezonami tudi sam pogosto tarča kritik zaradi pregrobe igre. "Niglu nisem dal kakšnega posebnega nasveta, kako naj se sooči s to situacijo. Dovolj je star in pameten, da ve, kako ravnati. Moral bo malo premisliti in odslej iti v duel nekoliko bolj previdno. Vsekakor pa je pomembno, da Nigel ne spremeni svojega sloga igre. Fizičen pristop je njegov največji plus. Še naprej mora na tekmece pritiskati zelo trdo. Verjamem, da se lahko znebi imidža slabega fanta, ki ga ima ta hip." Van Bommel poudarja, da je De Jong izvrsten nogometaš in z njim v vezni vrsti rad igra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.